Almere, 5 juni 2017
Wat ik in het vorige verslag niet vermeld had, is dat ‘Wandelen in Almere’ drie wandeldagen had.
De wandeling op zaterdag was de eerste van de drie en op maandag was de derde wandeldag.
De derde wandeldag heb ik ook meegelopen.
Veel mensen vragen zich af of het de moeite waard is om in Almere te wandelen. Nou, ik kan u verzekeren dat als je een natuurliefhebber bent en goed om je heen wilt kijken, Almere zeker de moeite waard is om er eens te gaan wandelen. ‘Wandelen in Almere’ heeft prachtige wandelroutes uitgezet door de parken en bossen van Almere. Ook nu was het een prachtige route. De route ging over smalle kronkelpaadjes met veel groen en vogelgeluiden. Het startpunt was weer bij Camping Waterhout. We gingen weer onder de A6 door en liepen via het Vliegerpark naar Volkstuinvereniging Waterland. Dit tuincomplex, dat ongeveer 32 oud is, valt onder de Bond van Volkstuinders die dit jaar 100 jaar bestaat. Er zijn hier vooral veel mensen uit Amsterdam die hier een tuinhuisje neerzetten en zo ook kunnen genieten van een mooi stukje natuur. We liepen verder door het bos, waar de route over een heel smal pad ging met aan beide kanten hoge brandnetels. Op de foto’s kunt u zien dat de wandelaars hun armen omhoog moesten houden om zich niet te prikken aan de brandnetels. We kwamen aan bij de Overgooischezoom. Dit is een natuurgebied dat in ontwikkeling is. Het is hier prachtig om te wandelen. Bij het Cirkelpad was na 8,5 km een rustpsot.
We namen hier een heerlijke grote beker koffie. Na de koffie gingen we verder en liepen we via het Cirkelbos naar  De-Groene-Kathedraal.
Het Kathedralenbos dankt zijn naam aan de twee Groene Kathedralen, kunstwerken van gras en bomen in de exacte vorm van de beroemde kathedraal van het Franse Reims. De route ging verder naar Almeerderhout. Ook hier liepen we door een mooi park waar een paar bankjes staan. We hadden er nu 20 km opzitten en de eerste rust was al een tijd geleden (na 8,5 km),dus dit kwam mooi uit. We namen dan ook even de tijd om te eten en drinken. Toen we klaar waren, liepen we via de Hoge Vaart naar Nobelhorst, een wijk in aanbouw, waar een pannenkoekrestaurant is. Hier was voor de wandelaars weer een rustpost. We hadden er 26 km opzitten. Vanuit dit restaurant zijn veel routes uitgezet. Er komen veel natuurliefhebbers die hier even uitrusten. We gingen verder door het Waterlandse bos, langs het kasteel van Almere naar de A6. We gingen weer onder de A6 door en kwamen bij het Weerwater. Ook nu konden we de skyline van Almere-Stad en Filmwijk zien. Tussen de A6 en het Weerwater liepen we naar de finish. Ook nu hadden we er 30 km opzitten.
Het was goed wandelweer en we hebben genoten van deze derde (voor ons tweede) wandeldag.
Ook nu wil ik ‘Wandelen in Almere’ bedanken voor deze prachtige route.

Gr. Heopa


4 Comments

 1. Coby Van steeg 6 juni 2017 at 16:02

  Henk prachtige fotos van de 2 dagen in almere.
  En wat een prachtige goed gepijlde tochten zeg. Echr top

 2. heopa 6 juni 2017 at 16:14

  Hoi Coby, dank je wel voor je reactie. Ja doordat het zo goed gepeild was, was het ook een ondspanne wandeling.
  En een mooie groene wandeing.
  Gr. Henk

 3. Tiny Adolfs 7 juni 2017 at 16:37

  Fijn dat jullie de wandeling zo positief ervaren hebben.
  En ook voor deze dag, hele mooie foto’s opa Henk.

 4. heopa 7 juni 2017 at 17:14

  Dan je wel Tiny. tot een volgende wandeling.
  gr. Heopa / Henk

Leave A Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.