Published On: 23 juni 2020By 0 Reacties

Almere, 22 juni 2020

Vandaag stond de 2e etappe van het Pionierspad op mijn programma. Ik stond extra vroeg op want ik wilde al om 6.15 uur met de auto naar Steenwijk. Toen ik daar aankwam pakte ik mijn fiets uit de auto om 21 km naar Steenwijk te fietsen.
In mijn vorige verslag heeft u kunnen lezen dat ik tijdens de vorige route bij de Vollenhoverbrug het verkeerde pad was opgegaan. Vandaag heb ik beter opgelet en liep ik door het centrum van Vollenhove. Hier staan mooie oude gebouwen en een woning waar de overtollige pannen onder het raam hangen. Dit zag er leuk uit. Een stukje verder staat een monument voor Garriet Jan en Annegien. Wist u dat  Vollenhove   al in 944 werd vermeld als Fulnaho?
Even buiten Vollenhove ging de route door buurtschap de Moespot. We liepen over langgerekte polderwegen en kwamen in buurtschap Jona waar de route via het pontje ging. Halverwege het Jonenpad liep de route over het mooie Joneger Wandelpad om vervolgens weer op het Jonenpad uit te komen. Ik liep verder door Lintdorp Dwarsgracht. Op de hoek staat een standbeeld van een baggeraar.
Ook op deze route staan veel boerderijen en mooie huizen met vele bruggetjes. Hier wordt erg veel met bootjes gedaan. Zo liep ik Giethoorn binnen en kwam bij restaurant ’t Zwaantje waar de finish of de start van de volgende route is. Etappe 2 zat er nu op.
Ik loop het Pionierspad andersom, dus voor mij is dit etappe 10. Het was 13.15 uur en ik nam even pauze om daarna door te lopen naar Steenwijk. Dit kunt u lezen in het volgende verslag.
Gr. Heopa

Leave A Comment