Almere, 8 juni 2020

Vandaag ben ik maar liefst vier keer over de  Ketelbrug-(Flevoland)  geweest. Deze brug verbindt de Flevopolder met de Noordoostpolder.  Vandaag stond etappe 5 van het Pionierspad op de planning.
De eerste keer reed ik via de Ketelbrug naar de Havenweg in Nagelen. Hier haalde ik mijn fiets uit de auto en reed voor de tweede keer over de Ketelbrug, naar de Klokbekerweg. Hier was het startpunt van mijn route.
Ik liep langs veel agrarische boerderijen en het Rivierduingebied. Na 2 km kwam ik in een bijzonder bos (zie foto’s). Ik kwam op een open grasveld waar ik links moest aanhouden. De route zou over een slootje gaan. Dit werd echter verborgen door het onkruid, dus ik liep hier voorbij. Ik heb het onkruid maar weggehaald. Dit heb ik hierna nog op meerdere plekken gedaan. De route ging langs grafveld Swifterbantcultuur.Zie ook  .youtube.  Ik heb hier een aantal foto’s van gemaakt.
Toen was het tijd voor een boterham. Ik liet mijzelf even op de foto zetten en ging weer verder. Ik zag dat  boeren ook momenten hebben dat zij zich vervelen. Zij hadden namelijk hun fantasie in de bomen gehangen in de hoop dat er wandelaars langskomen die hun kunstwerk op de foto willen zetten. Ik ben er dus zo één. Officieel gaat de route door Kamperhoek. In verband met het broedseizoen is er nu een omleiding. Na zes etappes gelopen te hebben, kwam ik nu eens een officieel naambordje van het Pionierspad tegen. Dit vond ik toch wel leuk. En……in de verte kwam hij weer in zicht. Ik zou er nu voor de derde keer overheen gaan. Jawel….De Ketelbrug! Op de foto ziet u in de verte Urk. Toen ik nog jong was, moesten we met de boot naar Urk. Mijn opa en oma woonde daar en waren echte Urkers.
Ik was net over het ophaalgedeelte van de brug toen deze omhoog ging. Er kwamen een paar zeilschepen aan. Dit was een mooi gezicht. De route ging nu 4 km over de Zuidermeerdijk en hierna ging ik links de dijk op en nadat ik weer wat riet e.d. weggehaald had, kon ik weer de sloot over.
In het veld staan diverse kunstwerken. Het zou mooi zijn geweest als de route linksaf en daarna rechtsaf naar de Ketelmeerweg zou zijn gegaan. De route zou dan langs alle kunstwerken gegaan zijn.
Dit was helaas niet zo, dus ben ik toch even heen en weer gelopen. Er stonden best leuke kunstwerken bij. Hierna heb ik nog de dieren op de boerderij op de foto gezet en zo bereikte ik de auto weer. Wederom reed ik de Ketelbrug over (de vierde keer) om mijn fiets op te halen en naar huis te gaan.
Ik heb vandaag weer een prachtige wandeldag gehad.
Tot de volgende keer (etappe 4)!

Gr. Heopa

Leave A Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.