Published On: 4 juni 2020By 0 Reacties

Almere, 3 juni 2020
Vandaag heb ik etappe 6 van het Pionierspad gelopen. De etappe loopt van Hollandse Hout naar Klokbekerweg. Ik zette de auto bij de Klokbekerweg en haalde de vouwfiets uit de auto en wilde de fietssleutel pakken. Dat was balen…….ik had de fiets de avond ervoor op slot gedaan en de sleutels op tafel gelegd. Dat was ik dus vergeten. Ik moest weer terug naar Almere om de sleutel op te halen. In plaats van 8.30 uur werd het dus 10.05 uur. Ik ging op mijn vouwfiets naar Hollandse Hout en moest 24,98 km fietsen. Ik begon uiteindelijk om 12.22 uur met wandelen.
Via Lelystad Haven stak ik de Houtribweg over en kwam op het voormalig  Werkeiland-lelystad.  Waar hotel  De-Lange-Jammer staat. Toen de sluis gebouwd werd, stonden hier houten barakken ( het Houten Kamp). Hier sliepen de werklui die aan de sluis werkten. In de witte en bruine huisjes woonden de ingenieurs.
Op de foto ziet u een bruin huisje en daar woont de man met het donkere shirt. Deze man heeft vroeger op het Werkeiland gewerkt.

In het witte huis woont de man met de pet. Deze man was vroeger buschauffeur en een oud collega van mij. Hij reed van Lelystad naar Amsterdam en nog andere plaatsen. Ik ging weer verder en liep langs  Gemaal_Wortman . De route ging verder over de dijk en in de verte zag ik de witte pilaren van de Houtribsluizen . En de eerste zendmast van Lelystad.  Ik kwam langs Bataviastad waar de reconstructie van het schip de Batavia Batavia_(schip,_1628) trots en fier in het water ligt. Voor meer info over Batavialand kunt u hier Batavialand-werf klikken. Ik liep nog een stukje onder de Houtribsluisbrug door waarna de route om de wijk Golfpark heen gaat.  Dit is een mooie stukje natuur dat doorloopt naar de Zuigerplas. Het is een prachtige route! Ik ging onder het spoor door en stak de Zuigerplasdreef over.

Ik bedacht me net hoe goed de rood/witte markeringen op deze route zichtbaar waren toen ik bij een pad kwam waar het onkruid zo hoog stond dat het paaltje en het looppad niet goed zichtbaar waren. Ik heb toen het onkruid rond het paaltje weggehaald en diverse grote takken die in de weg lagen aan de kant gegooid zodat ik over dit pad kon lopen. Ik zal het via de mail aan de organisatie (Wandelnet) doorgeven. Ik ben ervan overtuigd dat zij zullen zorgen dat het pad weer goed begaanbaar wordt. De route ging verder langs en door het Bergbos, Oostvaartbos en Visvijverbos. Ik moest nog even tussen de akkers door en zo kwam ik weer bij de auto die bij de Klokbekerweg stond.
Deze route was zeer goed gemarkeerd en ging door veel stukjes natuur. Over het algemeen was het een prachtige route. Lange afstandswandelingen hebben nou eenmaal ook wel stukken die open en minder mooi zijn. En deze etappe was hierop dan ook geen uitzondering.
Een pluim voor de vrijwilligers die hun vrije tijd besteden om het mogelijk te maken dat wandelaars kunnen genieten van  het wandelen en de mooie gebieden/plekjes die zij tegenkomen.
Graag tot een volgende keer (etappe 5)!

Gr. Heopa

 

Leave A Comment