Almere, 30 mei 2020

Dit keer neem ik u mee op etappe 07 van het Pionierspad. De route gaat vanaf het  Knarbos  naar Hollandse Hout.
De start ging dit keer wat moeizaam. Door het hoge onkruid kon ik de rood/witte paaltjes niet altijd zien staan en daardoor heb ik in het begin zo’n 2 km fout gelopen.  In totaal heb ik vandaag zo’n 4 km extra gelopen. Op het routekaartje heb ik dit stukje weggehaald om misverstanden te voorkomen!
Via Knarbos Oost gaat deze route slingerend door een mooi stukje natuur naar de Meerkoetweg en  dan naar de  Knardijk . Ik ging onder de A6 door naar De Sluis, waar ik even een boterham gegeten heb. Hierna ging ik verder door het Praambos en Oostvaardersveld waar je paarden tegen kunt komen. Een groep paarden stond de wandelaars dan ook op te wachten en we mochten ze op de foto zetten. Ook hoor en zie je hier allerlei vogels. Het is er echt prachtig.
Een stukje verder, bij de uitkijkpost, vlogen de zwaluwen in en uit. Het was prachtig om te zien.
Ze maken op de gekste plaatjes een nestje. Ik heb dit nog nooit van zo dichtbij gezien. Ik ging onder het spoor door en de route ging verder via natuurgebied Hollandse Hout naar Buitencentrum Oostvaardersplassen. Ik dacht dat ik al bijna bij de finish was, maar de route ging nog 5 km slingerend door Hollandse Hout naar ’t Boven water waar je kunt zwemmen en surfen etc. Er is ook een karper- vijver en ik heb gehoord dat hier de mooiste karpers zwemmen. Ik ging nog even over een dijkje langs het water en bereikte de finish. Zo kwam aan deze prachtige route weer een eind. Ik heb alleen geen 21,7 km gelopen, maar 25 km en het was zeer de moeite waard.
Ik beveel deze route dan ook van harte aan. Wel is het verstandig om een GPS mee te nemen en heel goed op te passen of je de juiste route blijft volgen.
Als u ook deze route (of andere routes) van het Pionierspad gelopen hebt, nodig ik u uit om een reactie op de website van heopa.nl te plaatsen. Alvast bedankt!

Tot een volgende keer!

Gr. Heopa

Leave A Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.