Almere,  27 mei 2020

Vandaag stond etappe 8 van het Pionierspad op het programma.
Ik zette de auto bij het Knarsbos en pakte mijn vouwfiets om 14 km naar het startpunt te fietsen.
Zoals u hebt kunnen lezen, heb ik bij etappe 9 een stukje gemist doordat ik een pijltje gemist had en mijn mobiel leeg was. Ik begon dus nog met etappe 9 en dan vlak bij het punt waar ik het pijltje gemist had, zodat ik ook het laatste mooie stukje naar de finish gezien had. Het was echt de moeite waard (zie foto’s). Ik liep via een stukje bos/park waar op 21 februari 1944 een vliegtuig neergestort is (zie foto). Er staan veel van deze palen in Flevoland. De route ging om de Weteringplas, maar ik liep er even naar toe om een paar waterlelies op de foto te zetten. Een stukje verder staat een wit gebouwtje met een hekwerk dat gemaakt is door Jan van de Pavert. Het is een kunstwerk dat de naam ‘Diego Rivera in de Sovjet Unie’ draagt. Weer een stukje verder kwam ik langs een heel apart gebouw van stichting  De Verbeeldingzeewolde  en langs een  Zeewolde/oorlogsmonument-  Via een groenstrook kwam ik bij het veer Zeewolde – Strand-Horst.
Hier begint etappe 8.
Via de haven ging de route naar het centrum. Hier staat een beeld kunst/zuidelijk-flevoland/zeewolde/ztje. van een schoen met een hierin een draak en een medaille van de Z tot Z wandeltocht. Dit is een wandeltocht van 110 km die binnen 24 uur volbracht moet zijn. Voor de liefhebber: Deze tocht wordt 1x per jaar gehouden. Ik verliet het centrum en liep langs de sportvelden door het bos en kwam bij Kanaal Groenewoudse Tocht. Na 3 km ging ik de brug over en liep aan de andere kant van het kanaal verder.
Ik ging richting het industrieterrein en bij de N705 ging ik de brug over en liep nog een stukje langs het water. Er staan hier Lindebomen met heel veel pluisjes (zie foto’s). De  route ging linksaf door de boerenakkers. Het eerste deel was goed te lopen, maar na de oversteek is het pad (al een tijd geleden) opgehoogd met bagger. Het staat vol onkruid, dus ik ben maar aan de andere kant gaan lopen. In dit gebied komt een groot windmolenpark. Ik moest nog langs een paar boerderijen en toen ging ik via Knarbos-West naar de Knardijk waar mijn auto op mij wachtte.
Ook vandaag heb ik weer genoten van de route. De route was eigenlijk 18 km, maar omdat ik ook nog 2,5 km van etappe 9 gelopen had en ik een paar keer verkeerd gelopen ben, stond de teller op 22 km.
Ik hoop dat u door mijn verslag en (vooral) de foto’s een redelijk beeld krijgt van de eerste vier routes die ik dus niet van Steenwijk naar Muiden, maar van Muiden naar Steenwijk loop.
Helaas mis ik wel eens de rood/witte sticker. Dus als u/jij het Pionierspad gaat lopen is het verstandig om dan ook de GPX op je device te downloaden. Het is echt opletten geblazen, want de stickers zitten op de gekste plekken!

Gr. Heopa

Leave A Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.