Almere, 25 mei 2020

Vandaag ben ik weer verder gegaan met het Pionierspad.
Ik reed met de auto naar Zeewolde om vervolgens met de vouwfiets  20 km naar De Eemhof te fietsen om daar Pionierspad etappe 9 te gaan lopen. Deze loopt vanaf de Eemhof naar Zeewolde.
Ik begon bij de Rassenbeekweg waar ik vorige keer niet door kon. Ik liep naar het startpunt van route 8 en liep via het Hulkesteinsebos  naar Landgoed De Wielewaal. Hier ging de route over de Grasdijk Laakse Hoek/ Nijkernouw. Vervolgens ging ik onder de Nijkerkerbrug door. Deze vormt de verbinding tussen de provincie Flevoland en de provincie Gelderland. De route boog nu van Zeewolde af en ging naar natuurgebied Horsterwold/Stille Kern. Horsterwold/routes
Het is de moeite waard om hier eens te gaan wandelen. Het is een prachtig stukje natuur!
De route ging nu weer richting Zeewolde. Op dat moment was de batterij van mijn mobiel leeg en kon ik niet meer zien hoe ik verder moest lopen. Gelukkig had ik nog net mijn broer kunnen bellen die hier in de buurt op een camping staat. Ik was verkeerd gelopen omdat ik een pijltje gemist had en hij kwam naar mij toe. Ik ben met mijn broer meegegaan om uit te rusten en een glaasje fris te drinken. We hadden elkaar al een tijd niet gezien, dus hij was blij dat ik er even was. Hij heeft me daarna weer naar de auto gebracht. Nogmaals bedankt, Ruud!!
Volgende keer als ik etappe 7 ga lopen, begin ik op het punt waar ik verkeerd gelopen ben.
Ik heb dan alsnog de laatste 2 km van etappe 9 gelopen
Zo kwam er aan deze zonnige wandeldag, waarop ik veel van de natuur gezien heb, ook weer een eind.
Graag tot een volgende keer!
Gr. Heopa

Leave A Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.