Almere, 14 mei 2020

Op 7 mei ben ik begonnen met het lopen van het Pionierspad. Ik heb etappe 11 (contra) gelopen.
Vandaag ging ik verder met het Pionierspad en heb ik etappe 10 vanaf De Kemphaan naar De Eemhof gelopen.
Met mijn vouwfiets in de auto ben ik naar De Eemhof gereden om mijn fiets neer te zetten.  Daarna ben ik met de auto naar de Kemphaan gereden om te starten aan mijn wandeling. Het was fris, maar droog weer. Ik liep langs Almere Jungle en maakte een paar foto’s. Ik kwam langs Stichting Aap en ging door landgoed De Kemphaan. Het is een mooi stukje bos/natuur met veel activiteiten. Bij de schuilhut miste ik de rood-witte aanwijzing waardoor ik een stukje verkeerd liep. Ik kwam alweer snel op de goede route en liep verder naar de N305 die ik over stak waarna ik het andere gedeelte van het Cirkelbos kwam. Ook in dit gedeelte valt er veel te ontdekken als je er oog voor hebt. (Bij grote afstanden zie je dit vaak niet omdat je er voorbij loopt).
Ik heb hier al eerder foto’s van geplaatst, maar vandaag merkte ik dat ik hier toch echt nog een keer moet gaan wandelen om het Museumbos te ontdekken. Zo kwam ik bij de Gooimeerdijk Oost en liep richting de Stichtse Brug. Hier moest ik onderdoor en toen ging de route linksaf. Dit is een autoweg! Er staat een bord: Verboden voor fietsers en brommers. Het Pionierspad gaat echter wel over deze weg  terwijl er ook een bospad is. Dit vind ik onbegrijpelijk en erg gevaarlijk! Na ruim een kwartier lopen verliet ik deze weg en liep langs diverse boerderijen. Na 4 km langs het water te hebben gelopen, ging ik even rusten bij een dammetje. Vanaf de andere kant kwamen er 4 wandelaars aan die ook het Pionierspad liepen. Eén van hen was bereid om een foto van mij te maken. Ik ging verder en kwam bij de Slingerweg en ging rechtsaf om daarna linksaf de Rassenbeekweg op te gaan.
Tenminste dat dacht ik; de weg was afgesloten door Corona! Ik besloot om door te lopen en via de weg van het vakantiepark De Eemhof te gaan. Eigenlijk was dit ook verboden, maar daar had ik vanmorgen niet opgelet toen ik mijn fiets daar neerzette. Niemand had dit tegen mij gezegd. Ik mocht mijn fiets bij een paal neerzetten. Nu ik hier liep, zag ik pas de bordjes op het pad waarop stond dat het pad afgesloten was. Ik moest toch mijn fiets ophalen en ben doorgelopen.
Bij de receptie heb ik mijn excuus aangeboden. Hier werd mij verteld dat ik niets verkeerds had gedaan omdat ik alleen was. Het verbod geldt vooral voor groepen.
Zo heb ik toch weer een mooie en bijzondere wandeling gelopen. Nu restte mij alleen nog om op de vouwfiets 14 km naar de Kemphaan te fietsen waar mijn auto stond.
Graag tot een volgende keer!

Gr. Heopa

 

Leave A Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.