Cieszyn/Krakau, 9 september 2023

Vandaag gingen Leo, Corrie, Ria en Henk (Heopa) naar Krakau. Krakau is een hele mooie oude, maar ook moderne stad. Leo parkeerde de auto in de oude Joodse wijk Kazimierz.
Vlakbij op het plein genoten we eerst van een lekker bakkie cappuccino met wat lekkers erbij. De rolstoel hadden we weer bij ons. Mocht er iemand moe worden dan kon hij/zij er in rond gereden worden. Mede hierdoor konden we meer van de omgeving en de stad zien.
Voordat we op pad gingen, maakten we eerst nog een foto van Leo, Ria en Kairo en toen begonnen we aan onze route. We kwamen bij de remise waar Ria toegaf dat ze even niet verder kon lopen en in de rolstoel ging zitten. Bij de remise stond een oude tram, dus er werden een paar foto’s gemaakt. Heopa heeft geprobeerd om de tram op internet te vinden, maar dit lukte niet. Wel vond hij een andere site waar oude en nieuwe trams van Krakau op te zien zijn. We kwamen bij een groot plein waar muziek en dans was en er stonden diverse kraampjes met mooie producten die van honing gemaakt zijn (kaarsenfiguurtjes etc.) We liepen verder langs prachtige oude gebouwen richting de Wisla rivier. In de verte zagen we een luchtballon en een kermis waar ook het grote ronde reuzenrad stond. We besloten om erheen te gaan. Daarvoor moesten we eerst de brug van de Wisla over en dan nog 2 km naar de mini kermis. Heopa informeerde wat het zou kosten om even omhoog te gaan. Het leuk zo leuk, maar helaas was de prijs dat zeker niet. Toch besloten we om in het rad te gaan om even te genieten van het uitzicht over Krakau. Ria paste op Kairo en Leo paste op Ria en zo konden Corrie en Heopa in het reuzenrad. Tot onze verbazing waren het maar liefst 5 rondjes en zo hadden we genoeg tijd om te genieten van het prachtige uitzicht. Heopa maakte foto’s naar beneden en Leo maakte foto’s van ons in het reuzenrad. Dit zijn leuke herinneringen. Daarna was het tijd voor een ijsje dat erg lekker was. We liepen weer terug naar de brug en via de andere kant van de Wisla liepen we een stukje langs het park. Voor het Koninklijk Kasteel van Wawel sloegen we rechtsaf. Leo, Corrie, Kairo en Ria gingen onderlangs en Heopa ging bovenlangs. Gezien de tijd konden we niet meer naar binnen, maar misschien komt dat nog eens.
We kwamen op een groot plein waar een hoofd van staal lag. De naam van dit kunstwerk is Eros Bendato. Heopa kon het niet laten en vroeg Leo een foto te maken terwijl hijzelf door het oog kijkt van een ander. Een stukje verder was een rij paardenkoetsen en dit was erg leuk om te zien.
We kwamen bijna bij ons eindpunt, maar Heopa maakte eerst nog een paar foto’s van een Joodse gedenkplaats. Hierna was het tijd om lekker te gaan eten.
Onze mooie dag in Krakau was hiermee voorbij. We hebben ruim 9 km gewandeld en mooie herinneringen gemaakt. Als toegift konden we op de terugweg genieten van een mooie zonsondergang.
Gr. Corrie, Leo, Kairo, Ria en Heopa

2 Comments

  1. Leo Achterberg 9 oktober 2023 at 09:37

    Het was een mooie dag. Zowel in de Joodse wijk geweest, en op het mooie plein.

  2. heopa 11 oktober 2023 at 19:06

    Ja Leo en Corrie, het was een mooie en bijzondere dag. Super

Leave A Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.