Published On: 25 augustus 2019By 0 Reacties

Poperinge-Vleteren, 22 augustus 2019

Op deze derde dag werden we om 8.20 uur door bussen opgehaald om naar Poperinge te gaan.
Ook nu werden we weer door de militaire politie begeleid. Ik heb daar een paar foto’s van gemaakt.
De auto’s en ook vrachtwagens worden aan de kant gezet (ongeacht op welke weg zij rijden) zodat wij kunnen doorrijden. We gingen zelfs door het rode stoplicht. Elke keer is dit weer een spektakel. Dit vindt trouwens alleen op de heenweg plaats.
We kwamen pas om 9.00 uur bij de start aan en konden direct doorlopen. We kwamen langs een Britse begraafplaats uit de Eerste Wereldoorlog. De vorige twee wandeldagen hebben we geen begraafplaatsen gezien omdat deze op de 32 km route lagen.
We kwamen in Domein Couthof. Dit domein werd tijdelijk opengesteld voor de wandelaars. Op de duiventil na (die net gerestaureerd is) was dit het slechtste gedeelte. Het domein was/is van een oom van de koning. We mochten (wel op eigen risico) even in de schommelstoel uitrusten. We gingen verder en kwamen bij Domein Lovie. Kasteel Lovie wordt op dit moment gerestaureerd, maar we mochten toch even binnenkijken (zie foto’s). Dit domein ziet er veel mooier uit dan het vorige en is ook beter onderhouden. We verlieten dit domein door de Chinese poort en gingen toen via Canada naar het bos. In het bos liggen nog restanten (o.a. barakken) uit de Eerste Wereldoorlog. Dit bos is het enige bos dat in West-Vlaanderen bewaard gebleven is. We verlieten de Canadese bossen en kwamen bij begraafplaats Military Cemetery. Hier liggen 3174 ‘Commonwealth’ slachtoffers en 65 Duitse strijders uit de Eerste Wereldoorlog. Even verder kwamen we bij de Broeders van Sint-Sixtusabdij. Ook hier waren net parachutisten naar beneden gesprongen, dus die zette ik ook nog even op de foto. Ik nam hier ook een biertje. Ik zie het als een kleine herinnering aan de 4 Daagse van de IJzer. We liepen over diverse heuvels met mooie panorama’s en gingen verder via het natuurgebied van Vlierbeek en de waterloop naar de finish in Poperinge. We gingen naar de bus die ons via Ieper naar Diksmuide zou brengen. We waren een uur onderweg. Eenmaal in de school (ons logeeradres) ging ik gauw douchen en daarna stond er weer een heerlijke maaltijd op ons te wachten (zie foto einde derde dag).

Tot morgen op de vierde en laatste dag.
Gr. Heopa

Leave A Comment