Published On: 1 maart 2018By 2s Reacties

Almere, 28 februari 2018

Het was woensdag, dus ging ik weer een groepswandeling van Samen op Pad in Austerlitz lopen.
Het had dinsdagavond een beetje gesneeuwd en toen ik in de auto stapte was het maar liefst -6 graden. Echt koud dus! Via de radio hoorde ik dat de gevoelstemperatuur nog veel lager zou liggen, namelijk -15 graden. We verzamelden bij Dorpshuis ’t Trefpunt in Austerlitz en toen ik daar aankwam, waren er toch nog 84 wandelaars. Dit keer bestond de tocht uit twee lussen. De eerste lus zou door het gebied van de Pyramide gaan en de tweede lus zou na de grote rust door het gebied van de K.N.V.B gaan. Om 10.00 uur begonnen we goed gekleed aan de wandeling. We gingen direct
het bos in. Doordat er een dun laagje sneeuw was gevallen zag de natuur er heel mooi uit. Ook nu lagen er diverse bomen over de wandelpaden. De ene keer konden we er omheen lopen, de andere keer moesten we er overheen of onderdoor. Dit maakte het nog eens leuker. Er waren wat heuveltjes in het bos en ook hier moesten we goed oppassen dat we niet zouden uitglijden. We liepen over het landgoed  Den Treek Henschoten .
Na ongeveer 8 km hadden we een autostop. Hier werd fris en koek uitgedeeld. Na de stop liepen we langs de Pyramide. Ik ben hier al vaker langs gelopen, maar nu lag er een laagje sneeuw op en dit gaf weer een ander beeld. Een stukje verder kwamen we langs een oorlogsmonument (zie foto). In de 2e Wereldoorlog zijn hier op 16 oktober 1942 vijftien mensen gefusilleerd.
We vervolgden de route en kwamen weer aan bij Dorpshuis ’t Trefpunt waar we konden lunchen. De eerste 13 km (de eerste lus) zat er op. Na de lunch begonnen we aan de tweede lus. We liepen richting Maarn en Woudenberg. Ook nu liepen we door het bos en soms over open vlaktes. Dit gaf weer gelegenheid om wat mooie foto’s te maken. Na 22,5 km werden we getrakteerd op een mandarijn en nadat we deze opgegeten hadden liepen we over het terrein waar de Campus van de K.N.V.B. gevestigd is. Er was toestemming gegeven om het complex te bekijken. Bij de ingang staan diverse beelden van voetbaliconen zoals Abe Lenstra, Frank Rijkaard, Johan Neeskens, Marco van Basten en nog vele anderen. U kunt een aantal beelden op de foto’s bekijken. We liepen langs verschillende gebouwen en voetbalvelden waar getraind kan worden. Tevens is er een groot bosgebied waar ook even gewandeld kan worden. Via internet zag ik dat Campus Zeist nu de thuisbasis K.V.V.B. Oranje-Nederlands-elftal-voortaan-thuis-op-knvb-campus , is voor het Nederlands elftal. Via een hek aan de achterzijde verlieten we de K.N.V.B Campus weer. De route ging nu naar de finish. Ondanks dat er code geel afgegeven was, hadden we geen last van de voorspelde koude wind gehad. Dit kwam mede doordat een groot gedeelte van de route door het bos liep. We hebben een prachtige dag gehad.

Mijn dank gaat uit naar het bestuur van Samen op Pad en de parcoursbouwers.
Gr. Heopa

2 Comments

 1. Aalt koopman 1 maart 2018 at 17:38

  Het waren weer super foto,s Henk ga zo door !!!

 2. heopa 1 maart 2018 at 18:07

  Dag Aalt,
  Dank je wel voor deze fijne reactie!
  Ik blijf het proberen, om zo iedereen een mooie terug blik van een wandel roette te laten genieten.
  Gr Henk / Heopa

Leave A Comment