Published On: 12 februari 2018By 0 Reacties on Rondje Almere-Nobelhorst 20 Km

Almere, 10 februari 2018

Ik heb vandaag een kleine wandeling van Almeerdaagse gelopen. De start was bij Brasserie Thuishaven in Almere-Haven. Doordat ik ’s middags bij de doop van mijn kleinzoon moest zijn, besloot ik om de 20 km te gaan wandelen en er flink de pas in te zetten
We liepen door het gerenoveerde centrum van Almere-Haven. Via de Kerkgracht liepen we door de wijk de Werven (dit is de oudste wijk van Almere), langs de wijk de Grienden en de Lange Wetering naar Nobelhorst. Hier is men al een tijdje bezig om een nieuwe wijk te bouwen. Helaas ging de route tot de rand van Nobelhorst en niet door het gedeelte van de wijk dat al klaar is. Wel ging de route langs het Pannenkoekenhuis Smullen & Spelen. Ik was erg vroeg, dus het restaurant was nog gesloten en er was ook nog geen controle. Ik liep door en via een lus liep ik naar de Hogevaart waar de route verder ging richting Vogelhorst. Bij de Vogelweg gingen we over de Hogevaart en liepen aan de andere kant weer terug. Deze omgeving is ook heel erg mooi als alles in bloei staat. Het is een prachtig natuurgebied.
Na ongeveer 2 km kwamen we bij het Vier Bruggenpad dat ook gerenoveerd is. Voorheen waren hier vier smalle houten bruggetjes, maar nu heeft men er bredere stalen bruggen geplaatst. Het is een vrij bekende wandelroute waar ook veel sporters gebruik van maken. Er is zelfs een groep mensen die met hun scootmobiel regelmatig gebruik maken van deze route om een ommetje te maken. Halverwege het pad ging de route linksaf en kwamen we in het gebied van Almere Jungle en Stadslandgoed  De-Kemhaan. Hier is het hele jaar, voor zowel jong als oud, van alles te doen.
Het is echt de moeite waard om hier eens een dagje uit van te maken. We kwamen bij restaurant Kip & Ei Dubbel-Op waar een controlepost was. Ik ben snel naar binnen gegaan om daarna direct weer verder te gaan, omdat ik de tijd in de gaten moest houden. De route ging via het Schapenbos (helaas waren de schapen dit keer niet te zien) richting Almere-Haven. We liepen langs het Tuincomplex Waterland. Dit is een mooi volkstuincomplex waar veel Amsterdammers een tuinhuisje hebben. We liepen een stukje over de Gooimeerdijk. Helaas was het een beetje mistig, waardoor het uitzicht niet zo mooi was. Bij de Havenkom/Sluis staat een rijtje nieuwe vlaggen van de Almeerdaagse. Ze zijn goed herkenbaar omdat er een nieuw blauw stukje tekst (Almerepad Almerepad.nl) bijgekomen is. Het is de moeite waard om dit op internet even na te lezen. We moesten nog even de sluis over om de finish bij Brasserie De Thuishaven weer te bereiken.
Het was dit keer voor mij een snelwandeling. Mijn gemiddelde snelheid lag op 6,5 km per uur.
Toch heb ik genoten van deze hele mooie route en het is zeker de moeite waard om deze in de zomer ook eens te gaan lopen.
Mijn dank gaat uit naar de parcoursbouwer en alle vrijwilligers die deze mooie wandeltocht mogelijk gemaakt hebben.

Gr. Heopa

Leave A Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.