Published On: 4 april 2018By 0 Reacties on Rondje Amersfoort 25 Km

Almere/Amersfoort, 4 april 2018

Vandaag verzamelden we in Amersfoort bij de kantine van Voetbalvereniging Amsvorde om de groepswandeling Rondje Amersfoort te gaan lopen. Voordat we om 10.00 uur startten, werd Wim Freriks in de bloemen gezet. Hij heeft alle 250 wandelingen van Samen op Pad gelopen en heeft als lid van het bestuur veel voor Samen op Pad betekend. Ook Coby van Steeg ontving een certificaat. Zij heeft 2 x 24 tochten gelopen. Wim en Coby, van harte gefeliciteerd.
We begonnen met de wandeling en kwamen bij het Borneoplein waar de Japanse sierkers al in bloei stond. Wat prachtig om te zien! We staken het spoor over en een deel van de groep moest even wachten op een naderende trein. Toen de trein voorbij was, konden we weer verder lopen. We kwamen in het bosgebied Birkhoven-Bokkeduinen. Dit is een prachtig natuurgebied. Na 6 km hadden we aan de rand van Bokkeduinen een autostop. U weet vast al wat we hier kregen. We kregen hier inderdaad een pakje fris en we konden uit verschillende lekkere koeken kiezen.
Na de rust liepen we naar rivier Eem en gingen verder richting Hoogland. Vroeger was dit allemaal weiland en polder, maar door de bebouwing is Hoogland bij Amersfoort gevoegd. Wij liepen aan de rand van Amersfoort. In de verte konden we Soest zien liggen. Via een dijkje liepen we langs de Eem. Na ruim een kilometer staken we via een brug de Eem over en kwamen in het gebied van Male Wetering/ Weerhorst. In dit gebied ligt ook nog een deel van de Grebbelinie (deze is vanaf 1744 aangelegd van Nederrijn tot Eemmeer). De grote rust werd bij Café De Plank vanouds ’t Hoekje gehouden. We werden gastvrij ontvangen en mochten ons meegebracht brood opeten als we wel wat drinken zouden bestellen. Doordat het zo mooi weer was, konden we ook even buiten zitten. Na de rust gingen we naar Landgoed /  Stadspark-Schothorst.
We liepen er snel doorheen, maar als u er meer over wilt weten, kunt u op de blauwe link klikken.
Hier ligt een mooi stukje geschiedenis. Een stukje verder, bij het Landhuis, was een pracht veld met krokussen die in bloei stonden. De route ging verder naar het centrum van Amersfoort. We liepen over het grote plein en gingen om de Sint Joriskerk heen. Toen we het centrum weer verlaten hadden, werden we nogmaals getrakteerd op wat lekkers. Daarna liepen we via Park Randenbroek en het Beekdal naar de finish.
Het was vandaag weer een prachtige wandeling. Het weer zat ook erg mee. Het weer was veel beter dan voorspeld was.
Ik wil de parcoursbouwers Hans Mulder en Bert Faro en het bestuur van Samen op Pad weer bedanken voor deze mooie wandeldag!
Gr. Heopa

 

Leave A Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.