Published On: 3 oktober 2019By 0 Reacties

Almere, 2 oktober 2019

Vandaag heb ik met samen op Pad een rondje Garderen gelopen.
We verzamelden bij Gasterij Zondag in Garderen. Gasterij Zondag is een heel gezellig restaurant.
Voordat we van start gingen werd Peter Lissenberg in het zonnetje gezet. Peter maakt al vele jaren de foto’s voor Samen op Pad en maakt ook nieuwsbrief ‘Het Soppertje’ en heeft ook nog tijd om te wandelen. Dit werd duidelijk toen zijn oorkonde werd uitgereikt. Hij heeft maar liefst 216 wandelingen met Samen op Pad gelopen. ‘Peter, van harte gefeliciteerd! en nog heel veel wandelingen toegewenst.’
We gingen aan de wandel en liepen over landgoed Wilde kamp. Hier liggen zes  Grafheuvel ‘s  van mensen uit de steentijd (ca. 3000 – 1500 v Chr.) We liepen langs één van deze heuvels (zie foto). Hierna liepen we door Speulder en Sprielderbos. Er waren wat heuveltjes waardoor we extra moesten oppassen voor boomstronken. Op 7 km was de eerste autorust. We kregen een pakje fris en konden kiezen uit verschillende lekkernijen. Na de rust liepen we via het Stroeërzand naar Stroe. Onderweg zagen we veel zwammen en paddenstoelen. We kwamen bij ‘De Hofstee’ waar de grote rust was. Na de rust liepen we onder de A1 door en liepen een rondje door het bosgebied van Kootwijk. Vervolgens gingen we weer onder de A1 door en via het Stroeërzand liepen we naar de volgende autorust waar we een mandarijn en een versnapering kregen. Na de traktatie liepen naar de finish in Stroe.
Het was weer een hele mooie en afwisselende natuurwandeling. Hoewel het in het land op diverse plaatsen flink geregend had, hebben wij prachtig droog wandelweer gehad.
Ik wil Nico van Ee bedanken voor het uitzetten van de tocht. Ook gaat mijn dank uit naar het bestuur van Samen op Pad, de dames die de autorustpunten verzorgden en andere vrijwilligers die deze wandeltocht mogelijk hebben gemaakt.

Gr. Heopa

Leave A Comment