Published On: 22 juli 2020By 0 Reacties

Almere, 20 juli 2020

 

Na 12 jaar heb ik weer eens een heel rondje Gooimeer gelopen.
Vanuit de Filmwijk liep ik richting de A6 en kwam langs de plek waar men bezig is met de voorbereidingen voor een nieuwe wandelbrug over het Weerwaterbrug-Almere. Ik blijf dit zeker volgen.
Ik ging onder de A6 door en liep naar Overgooi en de Gooimeerdijk. De route ging verder naar de Stichtse Brug. Hier moest ik eerst 80 treden omhoog om op de brug te komen. Na de brug kwam ik in de gemeente  Blaricum . Achter de geluidsschermen van de A27 is een nieuwe woonwijk en sluis gekomen. De mensen van deze wijk, De Blaricummermeent, kunnen hier een bootje aanleggen. Ik ging verder en liep langs het Gooimeer. Via diverse strandjes kwam ik bij de haven van  Huizen . Vroeger was dit een belangrijke vissershaven, maar nu liggen er hoofdzakelijk plezierjachten.
Ik liep ook om de oude Kalkovenfabriek waar nu een restaurant in gevestigd is. De schoorstenen zijn de belangrijkste herinnering aan de fabriek. Via het bos en landgoed Oud Naarden en Oud  Valkeveen liep ik naar  Naarden  . Naarden is rond de 17e eeuw ontstaan en het is echt de moeite waard om hier eens een dagje naar toe te gaan. Ik liep Naarden weer uit en ging onder de A1 door. Via het Naarderbos  en de jachthaven liep ik naar de Hollandse Brug.
Toen ik de brug over was liep ik door het Kromslootpark (dit park is na de het vernieuwen van de A6 ook opnieuw gerenoveerd) en kwam uit bij het Weerwater waar ze druk bezig zijn met de Floriade 2020. Ik heb van dit gebied al eerder foto’s gemaakt tijdens het wandelen en als deze ook nog even bekijkt, kunt u zien hoe het hier allemaal veranderd is. Het is wel jammer dat het kasteel aan de andere kant van de A6 een ruïne geworden is. Mijn idee zou zijn om er een leer/ werktraject van te maken zodat het kasteel toch ooit eens afkomt.

Graag tot een volgende wandeling!
Gr. Heopa

Leave A Comment