Almere, 18 september 2019

Het is lang geleden, maar vandaag ging ik weer een wandeling met Samen op Pad lopen. Het vertrekpunt was vanaf de sporthal in Odijk. Odijk ligt in de provincie Utrecht en is een klein dorpje uit de Romeinse tijd (ongeveer 2000 jaar geleden).
Om 10.00 uur werd certificaat 11 (voor 264 wandelingen bij Samen op Pad) uitgereikt aan Hans Mulder. ‘Gefeliciteerd met deze prestatie, Hans.’ Hierna ging het fluitsignaal en gingen we richting de Oude Bocht en kwamen bij de Kromme Rijn. Via een wandelpad liepen we langs de Oude Rijn om Odijk heen. Het is een prachtig stukje natuurgebied. Toen we Odijk drie kwart in de rondte gelopen hadden, gingen we onder de A12 door en voor Bunnik sloegen we rechtsaf . We gingen onder het spoor door en liepen door het landgoed van Wulperhorst (het kasteel van deze buitenplaats stamt uit 1858). We liepen verder en kwamen bij slot Zeist (1677-1686). Bij de vijver van slot Zeist hadden we een autorustpost. Er werden heerlijke koeken en een pakje fris uitgedeeld. Er staan diverse kunstwerken om het slot en ik zette deze dan ook op de foto. Na de rust liepen we om het slot heen. We liepen via de westkant van landgoed Wulperhorst naar de sporthal in Bunnik. Hier hadden we de grote rust. Na de rust liepen we via het Jaagpad weer langs de Kromme Rijn. Bij kasteel Rhijnauwen staken we de Kromme Rijn over en liepen onder het poortgebouw van kasteel Rhijnauwen door. Vanaf dit punt maakten we nog een lus door het Achterbos. Een stukje verder was weer een autorustpost en werden er bananen en mandarijnen uitgedeeld. Na de rust liepen we een stukje langs fort bij Rijnauwen Fort_bij_Rijnauwen. Hier zijn nog restanten van bunkers (zie de link). Via de oude rivierbedding Kromme Rijn, wat echt een prachtig natuurgebied is, liepen we weer naar Odijk. Ik zou veel meer kunnen schrijven over deze wandeling, maar laten de foto’s ook maar hun verhaal doen.
Het was weer een ouderwets prachtige wandeling. De natuur was prachtig en we hadden ook nog eens goed wandelweer.
Ik wil de parcoursbouwer (ik had vernomen dat hij dit parcours ter ere van zijn 80e verjaardag had uitgezet) en het bestuur van Samen op Pad bedanken voor deze prachtige wandeltocht.
Graag tot een volgende wandeling.
Gr. Heopa

Leave A Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.