Almere, 7 maart 2018
Dit keer neem ik u mee naar Oosterbeek waar ik de groepswandeltocht Rondje Oosterbeek van Samen op Pad ga lopen. Oosterbeek staat internationaal bekend om de slag bij Arnhem in de Tweede Wereldoorlog.
We verzamelden bij Grandcafé Oosterbeek en om 10.00 uur vertrokken we met 128 wandelaars.
Deze wandeltocht ging grotendeels door onverhard gebied. Hoewel het geen tocht was waar de geschiedenis centraal stond, kwamen we onderweg diverse monumenten tegen. We bereikten het bosgebied van de gemeente Renkum. We zagen hele oude bomen. Sommige bomen waren door de storm omgewaaid of afgebroken. Via het bosgebied van Wolfheze liepen we richting Doorwerth
Na 6,5 km lopen was er een kleine stop en werd er wat lekkers uitgedeeld. Hierna liepen we door Doorwerth en gingen via het Gelders landschap door Cardanus bossen. Het is een pracht natuurgebied. We kwamen bij Kasteel_Doorwerth .
Het kasteel wordt voor het eerst genoemd in 1260. We hielden hier de grote rust. We konden zowel buiten als in het bijgebouw zitten. Het was te mooi om rustig stil te blijven zitten, dus ik liep al weer snel mijn camera in de rondte om foto’s te maken. Na de rust liepen we over landgoed Duno_(landgoed) We liepen over een stuk Italiaanse weg. Deze weg werd in 1848 aangelegd en was een verbindingsweg tussen kasteel Doorwerth en station Wolfheze.
Er staat zelfs nog een Italiaanse poort (zie foto). Toen we het bos uitliepen, kwamen we in Heveadorp. Heveadorp is een woonkern in de gemeente Renkum.
We vervolgden de route langs de Nederrijn en kwamen nu aan de kant van de Nederrijn weer bij Oosterbeek. We passeerden, waarschijnlijk, de oudste kerk van Nederland. Oude_Kerk_(Oosterbeek) We liepen verder en kwamen bij het spoorviaduct dat uit 1875-1878 stamt. In 1940 werd dit viaduct door Nederlandse militairen opgeblazen om de Duitsers tegen te houden. We hadden hier ook een autostop en er werd een pakje fris en lekkere koeken uitgedeeld. Via het Mill-Hill Missionarissen gebied liepen we weer naar de finish. Wat hebben we toch weer een prachtige wandeldag gehad. De route was mooi en afwisselend. Ook het weer werkte mee. Het leek wel lente!
Ik wil de diverse parcoursbouwers en het bestuur van Samen op Pad weer bedanken voor deze Topdag!
Gr. Heopa

2 Comments

  1. Kasteel Doorwerth 11 maart 2018 at 11:38

    Wat een mooie foto’s! En zo veel. Het kasteel en omgeving staat er goed op. Zet ‘m op.

  2. heopa 11 maart 2018 at 17:11

    Dank U Wel voor Uw reactie.
    Gr.Heopa

Leave A Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.