Almere, 26 september 2020
Bij veel wandelverenigingen breekt in september het nieuwe wandelseizoen aan.
Dit kost altijd veel voorbereidingen. Er worden routes bedacht en uitgezet en ter controle een keer gelopen en natuurlijk moeten de routes d.m.v. pijlen goed aangegeven worden. Ook moeten er vergunningen aangevraagd worden. Er komt dus veel kijken bij het organiseren van een wandeltocht.
Wat achter de schermen gebeurt is voor de wandelaar niet zichtbaar. De wandelaars schrijven zich in, krijgen een route mee en gaan wandelen. Het is zo dat de wandelingen die bij de bond ingeschreven staan al voor de start van het nieuwe seizoen, dus in augustus, doorgegeven moeten zijn. De wandelingen komen dan in het boekje te staan dat elk jaar in december uitkomt.
Zo heeft RS’80 10 wandelingen voor het winterseizoen uitgezet. Voor meer info kunt u op de site van  .rs80.nl kijken. Vandaag heb ik ervoor gekozen om serie 41 te gaan lopen.
Vandaag stond dan de eerste tocht op het programma. Het startpunt van deze tocht was bij sporthal Margriet in Schiedam. Er zaten twee leden van het bestuur en het was een komen en gaan van wandelaars. Door Corona is het wachten op het startsein er helaas niet meer bij. Dit zorgt er helaas wel voor dat je iets van de gezelligheid en de sfeer mist.
Ik begon aan mijn wandeling. Terwijl het in een heel groot gedeelte van Nederland droog was, regende het hier behoorlijk.
Gelukkig viel de meeste regen om mij heen, maar helaas wel op mijn mobiel die hierdoor van slag raakte. Dit keer zette ik dus geen sporttracer aan.
Via een tunneltje waar een paar mooie schilderingen op de muur te zien zijn, liep de route naar de Maasboulevard. Ik zag grote zeeschepen en een prachtige lucht met een regenboog. Een stukje verder staat het Schreiershuisje (1931) dat gerenoveerd is. Aan de overkant van de Voorhavenkade ligt een ponton waar een groep zwemmers stond. Vandaag zou de  Branderszwemtocht.  2020 gehouden worden. Ik hoorde laterdat deze zwemtocht afgelast werd (terwijl ze al bezich warenaan het zwemmen). Dit zal ook wel flink balen geweest zijn.
Schiedam heeft mooie molens zie,  Schiedamse_molens met een geschiedenis. Het is echt de moeite waard om hier eens naar toe te gaan. Er zijn diverse musea en een leuk winkeltje van o.a. de Corporatie. Ik ging verder via een parkje, de plantage en Lange Haven richting de A20 waar ik onderdoor ging. Ik kwam in buurtschap Windas_(Kethel) en ging verder via de Delftse Schie door recreatiegebied Abtswoude bos. Dit is een prachtig natuurgebied.
Vanaf dit natuurgebied liep ik weer naar sporthal Margriet en zat deze wandeltocht er weer op.
Het was een mooie en afwisselende route. Ik wil René Burger bedanken die voor ons en de RS’80 deze route uitgezet heeft.
Graag tot een volgende keer!
Gr. Heopa

Leave A Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.