Published On: 15 januari 2017By 0 Reacties

Almere, 14 januari 2017

Vandaag heb ik een wandeling van Rs80 gelopen. De startlocatie was bij SVV Scheveningen.
De tocht ging door bos- en duingebied ‘Bosjes van Poot’. Dit is een prachtig stukje duingebied. Hoe vaak je ook langs of door de Nederlandse duinen loop, het is nergens hetzelfde.
Ik heb nu al aardig wat wandelingen door de duinen gemaakt en ik vind het nog steeds niet saai. Elke keer weer bedenk ik vol bewondering hoe mooi de Nederlandse duinen zijn. Hetzelfde geldt ook voor het strand.
Na 3,5 km gelopen te hebben, mochten we kiezen of we het fietspad wilden volgen of dat we nog eens 300 m over het strand wilden lopen. We kozen voor het strand waar grote plukken schuim over het zand waaide. Het is echt fantastisch om hier te lopen. Vandaag stond er een stevige koude wind en viel er af en toe een buitje. Het was mooi om zo naar de golven en de wolken te kijken. Wat een uitzicht!!
Zo lijkt hetzelfde stukje strand toch elke keer weer anders! Nadat we uitgewaaid waren op het strand, liepen we weer een stuk door de duinen. We gingen naar onze eerste rustpost bij voetbalvereniging GDA om wat te eten en te drinken. Er is hier een mooie kantine waar de 25 km lopers 2x hun pauze mochten nemen. Na de eerste pauze liepen we via de Wennetjes (een natuurgebied) naar de Uithof en dan weer via de andere zijde van de Wennetjes terug naar de rustpost waar we de 2e pauze hadden. Nadat we hier een beker heerlijke, goed gevulde soep hadden gegeten, gingen we weer verder. We liepen door een woonwijk en over het landgoed Meer en Bos. Via een andere woonwijk kwamen we weer bij de duinen. Na nog een paar keer flink geklommen te hebben, kwamen we tevreden en voldaan aan bij de finish.
Parcoursbouwer Vincent Pas en het bestuur van Rs80: bedankt voor deze mooie wandeling!
Gr. Heopa

Leave A Comment