Almere, 16 december 2017

Vandaag stond er een wandeltocht georganiseerd door RS’80 in Bleiswijk op het programma.
De start en finish was in de Kantine van VV Soccerboys Sportpark Merenveld.
De route werd klokslag 9.00 uur uitgedeeld en we konden daarna direct op pad. Via Bleiswijkse Zoom, een natuurgebied tussen Bleiswijk en de rivier de Rotte, liepen we naar een oude sluis waar we een bruggetje over gingen. We liepen verder door het natuurgebied tot we de A12 bereikten. Doordat het een klein beetje vroor en de rijp op het gras lag, kon ik een paar mooie foto’s maken.
Bij de A12 staken we via een bruggetje De Rotte over en liepen we verder op de dijk langs deze rivier. We kwamen vier molens tegen. Dit wordt ook wel ‘De Molenviergang-(Zevenhuizen). genoemd. Het is een prachtig gezicht.
We passeerden een monument en op dat moment zagen we een prachtige regenboog. Een stukje verder liep ik de brug op om een mooie foto van hiervan te maken (zie foto’s). Vlak daarna kwamen we bij de eerste rustpost in Zevenhoven. We hadden er toen 10 km opzitten. Na de rust liepen we over een oud bruggetje en zagen we een kerkje. Deze kerk werd in 1837 in gebruik genomen. Hiervoor (waarschijnlijk al in 1920) stond er een andere kerk die later gesloopt is. Door het goede weer kon ik een paar mooie foto’s maken. We liepen verder tussen Rottemeren en de Eendragtspolder. We kwamen bij de Zevenhuizerplas die onder Oud Verlaat (gemeente Zuidplas) valt. Hier is ook ons tweede rustpunt. Na de rust liepen we een stukje door Nessebos. Dit is een gevarieerd gebied waar bos, water en moeras elkaar afwisselen. Op de graslanden kom je regelmatig de schaapskudde tegen die zorgt dat het bos niet dichtgroeit. Door het weer is het vandaag erg drassig. We staken De Rotte weer over en tot mijn verbazing zag ik dat we het plaatsnaambord van Rotterdam passeerden. Het blijkt dat Rotterdam zijn naam te danken heeft aan de rivier de Rotte. Als u op de plattegrond kijkt, kunt u zien dat De Rotte tot Rotterdam-Noord (bij de A20 en E19) doorloopt. Hier eindigt deze rivier en gaat verder onder een andere naam. Ondertussen waren we bij Bergschenhoek. Aan de rechterzijde zagen we het Ski en Skate centrum. Wij moesten hier links en daarna rechtsaf en liepen een hoge berg op. We konden langs uitkijkpunt Lührs lopen, maar we mochten ook even naar boven gaan. Verschillende wandelaars deden dit dan ook. U begrijpt dat ik dat ook niet kon laten en boven aangekomen, liet ik even een foto van mijzelf maken. Ik maakte ook nog een paar foto’s van het uitzicht. Toen ik weer naar beneden liep, zag ik een bijzonder kunstwerk en ik zette deze ook even op de foto. Volgens de plattegrond heet dit kunstwerk Trophy (1993). Helaas zag ik geen verdere informatie. Mocht u hier iets van weten, dan nodig ik u uit om dit op mijn website te zetten.
Via de polder en het natuurgebied liepen we nog even langs de Rotte, waarna we weer bij de finish in Bleiswijk aankwamen. De 25 km wandeltocht zat er weer op.
Ik wil Ineke Gertsjans (die de route uitgezet heeft), het bestuur van RS’80 en een ieder die geholpen heeft om deze tocht mogelijk te maken bedanken. Maar liefst 375 wandelaars hebben kunnen genieten van de prachtige omgeving van de Zuidplas en De Rotte!
Gr. Heopa

Leave A Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.