Published On: 26 maart 2017By 4s Reacties

Almere, 25 maart 2017
Het is voor ‘Rs80’ alweer de 370e wandeltocht die zij vandaag georganiseerd hebben. In elk winterseizoen, van september t/m maart organiseren zij 10 prachtige winterwandeltochten.
De ene tocht is nog mooier dan de andere. Ik kan u vertellen dat het organiseren van een wandeltocht heel veel werk is. U zou eens met een parcoursbouwer mee moeten lopen. Het uitzetten en organiseren van de wandeltochten wordt veelal door vrijwilligers gedaan. Het maakt niet uit of het in het noorden of zuiden van het land is. Laten we vooral zuinig zijn op deze mensen.
Mocht u zich geroepen voelen om parcoursbouwer te worden of te helpen bij organiseren van wandeltochten, meldt u zich dan aan bij een wandelvereniging.
Vlak voor de start zet ik de hele wandelgroep van Zoetermeer (u kent vast wel al die wandelaars in het groen) op de foto. Ik denk dat deze groep de grootste wandelvereniging van Nederland is.
Om 9.00 uur werden de routes uitgedeeld en konden de wandelaars, inclusief Heopa, van start. We liepen al snel onder de N 470 door en zagen een paar paardjes in de wei. Een stukje verderop was er zomaar een klein bruggetje waar geen water onderdoor liep en verderop zagen we houten palen in de grond staan. Dit heeft een betekenis, ik kan het alleen helaas niet plaatsen. We kwamen bij de A12 en ook hier gingen we onder de weg door. Voor het centrum zagen we nog een houten ophaalbrug met oude huisjes. We liepen verder naar het centrum van Zoetermeer. Via de vijver Grote Dobbe kwamen we bij het Stadhuisplein en liepen we door het winkelcentrum. We liepen op een gegeven moment door een, naar mijn idee, oude straat wat vroeger een weiland moet zijn geweest. Er staan namelijk nog oude knotwilgen. Natuurlijk zet ik deze op de foto. Nu staan er aan beide kanten huizen met een witte gevel en rode daken (ik noem het maar even de Witte Wijk).
We liepen het Buytenpark in en hier hadden we na 10 km lopen bij ‘SnowWorld’ onze rustpost (zie foto’s). We liepen nog een stuk door het park en moesten eigenlijk om de grote heuvel heen lopen. Ondertussen kent u Heopa en weet u al dat ik het niet kon laten om toch even naar boven te gaan om weer een paar mooie foto’s te maken.
Verderop lagen een paar koeien in alle rust heerlijk te herkauwen. Dit maakte het gemakkelijk om hen op de foto te zetten. Twee jongens, die voor de Vierdaagse oefenen, wilden ook wel even op de foto. Ze vertelden dat ze de foto’s aan hun opa zouden laten zien.
Nadat we het park verlaten hadden, kwamen we bij de  Jan-Waaijerbrug. Nadat we deze brug, onderdoor waren gelopen, gingen we via de golfvelden naar het kassengebied. We kwamen bij het gebied waar de Floriade ( 1992) geweest is. Na 22 km bereikten we de tweede rustpost. Een stukje verderop kwam ik bij de Floriadeplas waar een hele rij bomen op eilandjes staan. Dit ziet er erg leuk uit. Bij de Derde Stationsstraat staat nog een oude watertoren. Deze is watertoren is uit 1927 en is 45 meter hoog (zie foto’s). Via Burgermeester Hoekstrapark kwamen we weer bij de finish.
We hadden er 25 km opzitten. Heopa kon het toch niet laten om hier nog even de 70 treden omhoog te klimmen om nog wat foto’s te maken. Hierna ben ik weer gauw naar beneden gegaan om me af te melden en de beloning voor 8 x 25 km wandelen in dit seizoen bij ‘Rs80’ in ontvangst te nemen.
Mijn dank gaat uit naar parcoursbouwer Joop Spaarloos en het hele bestuur van ‘Rs80’ voor het organiseren van deze mooie serie winterwandeltochten in 2016/2017.
Gr. Heopa
Extra, Van Brigitte de Korte He Opa,
Aan het begin van de tocht liep je langs een grasveld met houten palen. Dit terrein is van de Zoetermeerse aanspanning.
Helaas was er vandaag geen wedstrijd. Zie ook de 2 laatste foto’s

4 Comments

 1. irene 27 maart 2017 at 11:45

  henk gefeliciteerd met je beker.
  Het waren weer mooie foto,s.
  groetjes Irene.

 2. heopa 27 maart 2017 at 19:44

  Dank je wel Irene voor je reactie. Ps.
  het was een hele mooie wandeling.
  gr.Henk

 3. Justin 17 december 2017 at 13:11

  Hoi opa

  U heeft mooie foto’s gemaakt en gefeliciteert
  Met u beker, en succes net de volgende wandeling.

 4. heopa 17 december 2017 at 13:42

  Dank je wel Justin, leuk hoor.
  Maar dat waren de foto’s van…..
  “Rs80” Zoetermeer 25 Km
  Almere, 25 maart 2017\
  De foto’s van Zaterdag 16 december 2017 komen van avond op de website.
  Gr. Opa

Leave A Comment