Published On: 24 december 2017By 2s Reacties

Almere, 23 december 2017

Vandaag heb ik de 12e Sagambiara-Walk in Putten gelopen. Deze wandeltocht is georganiseerd door Samen op Pad en de opbrengst van de wandeling komt ten goede aan twee goede doelen. Het project van El-Seibo in de Dominicaanse Republiek wordt gesteund en daarnaast krijgt de Asian Care Foundation hulp bij hun werk in Pala-U in Thailand. Voor de start van deze wandeling ging ik naar ‘De Pellerhoeve’ in Putten (GE). Het wandelgebied lag tussen Putten en Garderen in een soort driehoek van de wegen N303, A1 en N302. De wandeling ging hoofdzakelijk door bos en heide. Na een half uur wandelen, werden we getrakteerd op een gepelde mandarijn. Na 5 km was er een wagenstop waar we koffie/thee en andere lekkernijen konden kopen. We liepen verder door het prachtige natuurgebied Klein Boeschoten. Op de een of andere manier had een hele groep wandelaars (waaronder ook ik) een pijl gemist, waardoor we even van de route raakten. Waarschijnlijk had dit te maken met het feit dat er meer op de drassige, modderige grond werd gelet dan op de pijlen. Er lagen ook veel boompjes en takken op de grond (zie foto’s). Zelfs de zeer ervaren wandelaar Ben moest onder een boom door kruipen en anderen weer over boomstammen. Dit gebeurde regelmatig tijdens deze wandeltocht.
We kwamen bij De Rozentuin voor de grote rust. Het is zeker de moeite waard om hier eens langs te gaan (zie foto’s). Voor de ingang stond een Kerstman chocolade kransjes uit te delen. We gingen naar binnen waar het druk en gezellig was. Na het brood eten gingen we verder op pad naar de volgende autorust. We kwamen onderweg veel obstakels tegen, maar na 21 km bereikten we de autostop waar we lekkere warme erwtensoep konden kopen. Er stonden bankjes klaar en er was een vuurkorf voor wat warmte en gezelligheid. Toen we de erwtensoep op hadden, gingen we weer verder en kwamen in het Drie Continentenbos. Na ongeveer twee km lopen, zagen we een grote kei liggen met een grote ijzeren ring. Dit moet het  zwaarste / middelpunt-Nederland zijn. We liepen nog een stukje over het landgoed van Schovenhorst/Josinapark (zie foto) en bereikten hierna de finish. In plaats van de geplande 26,1 km hadden wij 27,5 km gelopen.
We hadden vandaag zeer goed wandelweer. Het was droog en de temperatuur lag rond de acht graden. Ondanks alle obstakels die we tegenkwamen was het een zeer mooie route en hebben we enorm genoten.
Ik wil iedereen bedanken die meegeholpen heeft om deze mooie en afwisselende wandeltocht te organiseren.
Tot slot wil iedereen nog fijne feestdagen toewensen en graag tot de volgende keer.

Gr. Heopa

 

2 Comments

 1. Aalt Koopman 25 december 2017 at 14:21

  Dit is er wel een voor het boekje zo mooi op de Veluwe , en top foto,s Henk !

  Groeten en fijne dagen Aalt

 2. heopa 25 december 2017 at 16:56

  Dag Aalt Dank voor je reactie, en dat nog wel op de 1e kerstdag.
  jij ook hele fijne dagen toe gewenst.
  gr. Henk

Leave A Comment