Almere, 19 oktober 2016

Ik wilde graag de Sallandse Wandelvierdaagse lopen. Helaas was ik de eerste dag verhinderd en begon voor mij de wandeltocht op de tweede dag. Dit keer had ik een logeeradres bij een gastgezin. Ik vertrok om 8.15 uur naar de start. Een groot deel van de wandelaars was al vertrokken. Toen ik even wat foto’s maakten van de start kwam ik Monique en Rob tegen. Zij hadden besloten om één dag deel te nemen aan de Sallandse Wandelvierdaagse. Een groot deel van de tocht hebben we samen opgetrokken. We liepen vlak langs de watertoren. Deze watertoren is van 1933 en is 44,7m hoog. Monique attendeerde ons op stolperteine. Een stolperteine (ook wel struikelsteen of gedenksteen genaamd) is een persoonlijk gedenkmonumentje voor Joodse inwoners die in de oorlog werden weggevoerd en omgebracht door de nazi’s voor meer info:
rtvoost.nl/nieuws 
Deze stolperteine kom je tegen als je het Weterborkpad volgt. We liepen naar ons eerste rustpost bij Gasterij ‘de Naober’. Er stond een kraampje buiten waar wandelaars koffie en thee konden kopen. Door de regen stond het er een beetje verlaten bij en de wandelaars liepen dan ook door. Via OosterBroeks-waterleiding en Raalter Wetering kwamen we bij rustpunt Omni Mobilae. Dit was een gezellig punt waar je zowel binnen als buiten, als het tenminste droog is, even rustig kon zitten, zie foto’s en deze link:
Omnimobilae.
We vervolgden onze route door het bos en kwamen een kunsttuin tegen. Het is de moeite waard om dit even op de foto’s te bekijken. Onderweg waren er diverse rustplaatsen waar de wandelaars voldoende van hun rust konden genieten. Bijna overal was de Snert (erwtensoep) het menu van de dag. Bij het dorpshuis Heino stonden mensen die rode sjaaltjes verkochten (2 euro per stuk) voor een goed doel, namelijk Stichting de Cirkel. Wilt u weten wat voor stichting dat is, dan kunt u hier,
De Cirkelraalte.  Verder lezen.
De kerk die in het centrum staat komt voor op de lijst van.
Rijksmonumenten in Heino
Vervolgens ging de route weer naar Raalte. Weer kwamen we een aantal rustposten tegen. Het was duidelijk te merken dat iedereen meewerkte om het de wandelaars naar de zin te maken. Het was jammer dat het weer niet meewerkte. Maar ja….hier hebben we nu eenmaal geen invloed op. Ik heb dan ook veel bewondering voor de vrijwilligers die de rustposten en controleposten bemanden en natuurlijk de verkeersregelaars. Zij stonden vaak lang in de regen om de wandelaars te helpen. U kunt dit op diverse foto’s terugzien. Sommige rustposten waren overvol. Dit is de vrijwilligers niet kwalijk te nemen. Het is toch fijn dat zij voor de wandelaars ruimte beschikbaar stellen. Helaas hoorde ik toch wat wandelaars hierover mopperen. Ik vind dit best jammer!
Ik wil iedereen bedanken die geholpen heeft om deze dag te organiseren en tot een succes te maken.
Gr. Heopa

3 Comments

 1. gerrie ten Els 24 oktober 2016 at 08:04

  prachtig mooie foto,s dat is echt genieten om naar te kijken

  groeten Gerrie

 2. Monique van der Slot 24 oktober 2016 at 14:29

  Leuk om de foto’s nog eens door te kijken van de regenachtige woensdag, maar eigenlijk niet minder mooi.

 3. heopa 9 november 2016 at 23:45

  Het was ook een mooie tocht , Monique. en als je thuis weer uit zitte rusten kan je toch terug kijken op een schiterende wandeldag! en dan vergeet je de regen. gr Henk

Leave A Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.