Published On: 20 oktober 2016By 2s Reacties

Almere, 20 oktober 2016

Vandaag begint officieel de derde wandeldag, maar voor mij is het de tweede dag.
Ik heb heerlijk geslapen en ik word goed verzorgd bij mijn gastgezin. Om 8.15 uur ging ik op de fiets (die ik lenen mocht) naar de start.
Ik had gehoord dat er iedere ochtend een mannenkoor bij de start staat te zingen. Gisteren hielden ze helaas net pauze toen ik eraan kwam, maar vandaag hoorde ik ze al zingen toen ik aan kwam fietsen. Ik heb gauw de fiets neergezet en ging ernaartoe. Helaas stopten ze net toen ik aankwam. Ik hoorde toen dat het koor op bepaalde tijdstippen zingt. Morgen dus maar wat eerder opstaan.
Na de eerste controle ging ik op weg. Het regende en het was koud! Van Raalte liepen we via het kanaal een stukje oostzijde, dan weer westzijde en zo staken we diverse malen het kanaal over (niet haasje over maar bruggetje over) naar Lemelerveld. Na 9.4 km hadden we de eerste rust. Op het pleintje waar wij de rust hadden, staat een bijzonder kunstwerk. Ik heb geprobeerd om hier meer informatie over te zoeken, maar dit is helaas niet gelukt. We liepen verder door een mooi stukje (drassig) natuurgebied. Het zag er nu wat somber uit door de regen. Na 14,4 km kwamen we bij rustpunt ’t Schippertje aan. Ondanks de regen heb ik toch even een rondje door de tuin gemaakt en ook binnen was een en ander te zien. U kunt dit zien op de foto’s en wilt u meer weten dan kunt u klik hier:
youtube.
Na even voor de regen geschuild te hebben, gingen we toch maar weer verder over het doorweekte zandpad. We kwamen in Luttenberg aan. Wat ik absoluut niet verwacht had, was dat hier verschillende kapelletjes staan en een Lourdesgrot. Deze grot is een kopie van de grot van Massabielle bij de Franse stad Lourdes. Voor meer info over Luttenberg klik hier
Luttenberg.
Nog een link voor u met info over de Lourdesgrot.
De-lourdesgrot
Ik wist wel dat deze kapelletjes voorkomen in Brabant en Limburg, maar had het hier dus niet verwacht. Zo leer je al wandelend nog meer over ons mooie landje! De plaatselijke ondernemers trakteren ieder jaar alle wandelaars op een koek of een gekookt eitje. Dit gebeurde nu ook weer. Een leuke traditie (zie de foto’s). Heel hartelijk bedankt!
Het regende jammer genoeg nog steeds. We moesten weer verder richting Raalte. Nadat we zeker vier en een half uur in de regen gelopen hadden, werd het dan toch eindelijk droog. We liepen langs vakantiepark de Luttenberg. Het pad was hier leuk versierd. Hier hadden vier ondernemers voor gezorgd. Een paar dames deelden ook hals slingers uit (zie foto’s). Bedankt hiervoor! We liepen het dorpje Mariënheem binnen. In Mariënheem worden altijd gezellige midzomerfeesten gehouden. Door middel van een herinneringenmonument laten de belangenverenigingen dit ook weten. De plaatselijke kerk had de deuren geopend, maar helaas was het licht in de kerk uit waardoor je niet alles goed kon bekijken.
Later was er nog een rust bij de paardenmanege. Ik liep hier doorheen naar de finish in Raalte.
Het was weer een mooie route. Ik ben er zeker van dat als het droog weer is, deze route nog mooier is. Ook nu wil ik de vrijwilligers (vooral de verkeersregelaars die voor ons in de regen stonden) heel hartelijk bedanken.
Gr. Heopa

2 Comments

 1. meijerink 24 oktober 2016 at 14:32

  Beste meneer

  Schitterende foto,s maakt u Ik heb hem wel gevonden…
  Was het de eerste keer dat u in Raalte was??
  volgend jaar komt u weer !!!

 2. heopa 24 oktober 2016 at 14:47

  Dag Jolande, Zo de gezondheid het toelaat (het is nog een jaar) is het wel de bedoeling dat ik weer kom ,maar dan 4 dagen. gr.Heopa

Leave A Comment