Almere, 21 oktober 2016

Vandaag de laatste dag (mijn derde dag) van de Sallandse Wandelvierdaagse. Dit keer was de wekker drie kwartier eerder afgegaan. Zo kon ik dan echt op tijd bij de start zijn om het mannenkoor ‘Roalter Jong’s ‘te horen zingen. Ik had al zoveel over hen gehoord. Het was dan ook echt gezellig. Er werden leuke liedjes gezongen en sommige wandelaars dansten nog even op de muziek. Tijdens het zingen zwaaide het mannenkoor ‘Roalter Jong’s ‘ de wandelaars uit met een lied. Wilt u meer weten?  Roalterjongs. Ondertussen was het 8.30 uur toen ik mijn kaartje liet knippen en aan de wandeltocht kon beginnen. Vandaag was het droog, maar wel erg mistig weer. Hierdoor kon ik helaas geen hele mooie foto’s maken. We liepen van Raalte naar Wesepe. Toch was het een bijzondere ervaring om in deze mist foto’s te maken. Vlak nadat we Raalte verlieten, moeste we via een zand/graspad lopen. Onderweg stonden een paar kinderen met balen hooi ons te begroeten (zie foto’s). In verband met de mist had Gamma (ja precies….die dus) een groot waarschuwingsbord (met verlichting) laten plaatsen om de automobilisten er op te attenderen dat er wandelaars overstaken. Het is namelijk zo dat er met mist geen auto’s tegen gehouden mogen worden i.v.m. gevaar voor een kettingbotsing.
Ook nu liepen we weer door een pracht stukje natuurgebied. En ik moet zeggen dat de mist het wel een bijzonder karakter geeft. We kwamen aan in Wesepe. Hier stond een klein kerkje Weseper-kerk dat open was. Ik besloot om even te gaan kijken en wat foto’s te nemen. Tegenover het kerkje was de rustpost. Nadat ik binnen wat foto’s had gemaakt, ging ik mijn boterham buiten opeten. Een fotograaf maakte een foto van mij waarop ik vroeg of zij met mijn camera ook een foto van mij wilde maken. Dit was geen probleem. Voor het resultaat kunt de foto op de website bekijken. We hadden er 10,7 km opzitten toen we verder gingen richting Heeten.
Het was een afwisselende route. We gingen door het bos dan weer door weilanden en de verharde- en onverharde wegen wisselden elkaar af. Aan de rand van het bos, bij een boerderij, stonden kinderen hartjes uit te delen. Lief hoor! Na 17,7 km kwamen we aan bij rustpunt restaurant Reimink. Hier maakte ik foto’s van een paar dames die allemaal een rood hoedje op hadden. Een dag eerder liepen meer wandelaars in het rood omdat het in Heino de ‘rode woensdag’ was. Ik ging weer verder en kwam aan in het centrum van Heeten. Het was er erg druk en gezellig. Van Heeten liepen we naar Schoonheten. Ook nu is het weer een mooi bosgebied met zeer hoge bomen en…. Natuurlijk modderpaden. Zo kwamen we bij de laatste rustpost aan. Hier stond een muzikant te spelen voor de stichting KIKA. We liepen door stallen heen richting het weiland. Over een slootje had de boer een onderstel van een platte wagen gelegd zodat de wandelaars er veilig overheen konden. Met een zeer grote bocht liepen we door het weiland naar de andere kant en kwamen uit bij het kanaal. Een stuk verder sloten ook de kinderen zich bij ons aan en liepen we met zijn allen naar de finish. Toen we in Raalte aankwamen, stonden Tom en Thea (bij wie ik dus drie dagen te gast was) zo’n vijfhonderd meter voor de finish mij op te wachten met een bloemetje. Dit vond ik helemaal geweldig! Samenliepen we over de rode lopen om mij af te melden.
Ik vroeg of ik hen mocht trakteren, maar daar wilde Tom en Thea niets van weten omdat ik dat donderdag al gedaan had. We liepen een stukje terug naar de plek waar ook het mannenkoor ‘Raalter Jong’s ‘ weer stonden te zingen. Hier werd ik door Tom en Thea getrakteerd op een lekkere warme cappuccino met wat lekkers (zie foto’s). Samengingen we weer naar het huis van Tom en Thea. Ik kon hier nog even douchen en omkleden. Ik kreeg nog zelfgemaakte erwtensoep. Ik kan u zeggen dat deze soep echt heerlijk was!
Tom, Thea en kinderen: Ik wil jullie nogmaals heel hartelijk bedanken voor jullie gastvrijheid. Ik heb er verder geen woorden voor. Jullie gaven mij het gevoel dat ik er gewoon bij hoorde. Top!!
Verder wil ik nogmaals het bestuur en alle vrijwilligers bedanken die deze Vierdaagse wandeltocht mogelijk hebben gemaakt. Ondanks de vele regen die we hebben gehad, stonden jullie voor de wandelaars klaar. Ik hoop dat een ieder die meegelopen heeft met deze tocht dit ook beseft en jullie de waardering geven die jullie toekomt. Hopelijk hebben we volgend jaar mooier weer met wat meer zon!
Gr. Heopa

 

 

Leave A Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.