Almere, 26 oktober 2016
De woensdag is ondertussen een vaste wandeldag geworden. Ik noem het de ‘Samen op Pad’ dag.
Vandaag vertrokken we vanaf Sportcentrum de Zandzee in Bussum-Zuid.
Dit keer geen uitreiking van een oorkonde voordat we vertrokken, maar een felicitatie. Corrie was jarig vandaag. Ook namens Heopa, van harte gefeliciteerd! Nadat we voor Corrie het ‘Lang zal ze leven’ hadden gezongen, gingen we op pad. Dit keer liepen er 101 wandelaars mee.
We gingen eerst voor een blokje Naardermeer. We liepen door een stukje Hilversumse Meent en vervolgens door een bos en moerasgebied. De route ging ca. 3 km lang over loopplanken die hier speciaal waren neergelegd. De planken lagen ongeveer 10 cm boven de grond en rusten op paaltjes.
Hierna liepen we door weilanden en een natuurgebied waar ook grote runderen liepen. We konden ze bijna aanraken. Wat zien ze er prachtig uit! Er waren wat hekjes geplaatst in dit gebied en hier en daar moesten we eroverheen klimmen. Na ongeveer 7 km lopen trakteerde Corrie alle 101 wandelaars op een kleine traktatie. We gingen hierna verder op weg naar de grote rust. Deze vond plaats bij Paviljoen Uit & meer.info:
Restaurant-uit-meer
Bij deze rust was ook een oud fort (Fort Uitermeer) heeft een lange geschiedenis, die terug gaat naar het begin van de Tachtigjarige Oorlog. Al voor 1589 moet hier een schans hebben gelegen met de naam Uitermeer. Later kwam er een aarden fort en nog later het bomvrije torenfort. Het fort beschermde de schutssluis, de ’s-Gravelandse Vaart, wegen en spoorweg. Fort Uitermeer is onderdeel van de Nieuwe Hollandse Waterlinie en de Stelling van Amsterdam (voor meer info klik hier).
Stellingvanamsterdam. . Na de rust gingen we richting Naarden. Ook nu weer door een weiland en natuurgebied.
We liepen over een weggetje en wat ik toen zag….. Wauw, het was een ringslangetje. Echt prachtig! Eindelijk heb ik zo’n slangetje eens in het echt gezien en op de foto gezet! Op ditzelfde weggetje zagen we ook nog diverse mooie paddenstoelen (zie foto’s). We liepen verder naar een rustpunt met een mooi uitzicht over het Naardermeer. Daarna gingen we verder naar Naarden. We liepen het spoor over en gingen via de wijk de Spiegel richting Bussum. Zo kwamen we weer bij de finish uit. Hier stond ook de auto die tijdens de wandelroute een rustpunt moest verzorgen, maar ons helaas niet kon vinden.
Ach, ik vond dit niet zo erg. Het was vandaag weer een mooie wandeltocht en daar gaat het toch om!!
Heopa en alle andere wandelaars hebben weer een schitterende wandeldag gehad.
Parcoursbouwer en bestuur van Samen op Pad, bedankt en tot de volgende keer!!
Nog even een mededeling: Op 2 november is er geen wandeltocht. De eerstvolgende wandeltocht is op woensdag 9 november 2016 in Huizen.
Ik hoop u daar weer te zien.
Gr. Heopa

4 Comments

 1. coby van steeg 27 oktober 2016 at 19:16

  Hoi Henk. Mooi verslag en prachtige fotos, heb genoten van de mooie tocht.
  was weer een gezellige groep.groetjes Coby

 2. Ria van Ravenhorst 27 oktober 2016 at 20:03

  Henk wat een mooie foto’s En het verslag zo leuk om het terug te lezen.

 3. heopa 7 november 2016 at 13:37

  Dank je wel. Ria ik ben blij als de wandelaars nog even na kunnen genieten.
  Gr.Heopa

 4. heopa 9 november 2016 at 23:43

  Dag Coby, Dank voor je compliment. Ik heb ook genoten van deze tocht,
  en zou hem in mei / juni 2017 ook wel willen lopen kijken hoe het er dan uit ziet. Gr.Henk

Leave A Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.