Almere, 9 november 2016

Vandaag heb ik de 4e Gooimeertocht gelopen. De tocht is uitgezet door Klaas en de verzorging was in handen van Coby (de vrouw van Klaas).
De start was in de kantine van korfbalvereniging Huizen.Om 10.00 uur werden er eerst weer twee oorkonden uitgereikt. Yvonne Bos-Raps heeft 2 x 24 tochten gelopen en Casper Seijn heeft 168 tochten gelopen. Gefeliciteerd!
De fluit ging en 88 wandelaars gingen op pad. We liepen door de nauwe straatjes van het oude dorp Huizen. Er zijn daar veel verschillende huizen (huisjes). Huizen kreeg in de 14e eeuw zijn naam. Vroeger waren de mensen niet zo lang en waren de huizen dus ook klein. Het is bijna niet te geloven dat er nu mensen in wonen die veel langer zijn. Wilt u meer weten, dan kunt u hier klikken  Huizen . In de Hellingstraat is nog een bakkerij die vanwege de kwaliteit van zijn producten bijna in het hele Gooi bekend is. We kwamen bij de Lidl waar Coby op ons stond te wachten. De hele groep werd hier getrakteerd op een overheerlijke warme appelbeignet (zie foto’s). Dit was echt een heerlijke traktatie!! We liepen verder om de voormalige  Kalkoven . De schoorstenen staan er nog en er zit een restaurant en museum in. We liepen langs de skipiste van Huizen. Hier wordt veel geoefend voor de wintersport.
Via het bos kwamen we bij de Aalberg, waar we uitzicht hadden over het Gooimeer. Aan de overkant van het Gooimeer ligt Almere-Haven. We konden daar woontoren Havenzicht zien. Door het weer was het zicht helaas niet helemaal goed. We gingen verder door het bos en heidegebied waar ook diverse paddenstoelen/zwammen stonden.
Dat nodigt natuurlijk uit om foto’s te maken. Er liepen twee dames mee. Tja….toen wisten we even niet meer welke kant de groep opgelopen was. Wij gingen maar linksaf, maar ik zag bijna geen voetstappen en we besloten om terug te lopen. Ik heb maar even gebeld en zo konden we uiteindelijk de groep weer vinden. De les die ik geleerd heb is dat foto’s maken erg leuk is, maar je moet niet te ver achteropraken.
We liepen met de groep weer verder door de oude straatjes van Laren. We zagen weer veel oude huizen (voormalige boerderijen) en nieuwe huizen. Het raakt mij elke keer als ik door deze dorpen loop. Ik heb al eerder in een verslag verteld dat ik van 1970 tot 1989 als buschauffeur door deze dorpen gereden heb. Ik begon bij de N.B.M. en Centraal Nederland. Daarna was ik overgestapt naar de VAD in Almere. Later is dit Connexxion geworden. Ik ben 43 jaar met veel plezier buschauffeur geweest. Ik heb veel goede herinneringen aan deze tijd. Even leuk om te vermelden is dat ik een paar keer in ‘De Gooi en Eemlander’ (krant) gestaan heb.
We liepen langs een klein kerkje Johanneskerk. Deze kerk is in 1521 gebouwd. Een paar honderd meter verder liepen we langs de Sint-Jansbasiliek deze is in 1924 gebouwd.
Na 14 km kwamen we aan bij speeltuinvereniging Ons Genoegen, waar we aan onze lunch konden beginnen. Na de lunch liepen we nog even door Laren en kwamen we uit bij de Torenlaan. Terwijl we overstaken kwam er een bus aan en u begrijpt vast wel dat ik deze even op de foto wilde zetten.
In 1972 kreeg ik hier mijn eerste bekeuring met de bus. Ik reed 4 km te hard! We liepen verder langs Juliana-Oord richting Blaricummerheide. Hier stond de auto van Klaas en Coby. Zij trakteerden hierop wat fris en koek (zie foto’s).
Via de Tafelbergheide liepen we weer naar Huizen. Alsof we nog niet genoeg verwend waren, stond Coby hier weer met de auto en deelde ze heerlijke mandarijnen uit. Het was een dag met veel verrassingen.
Klaas en Coby: heel hartelijk bedankt voor al het lekkers en de mooie afwisselende route.
Ook het bestuur van Samen op Pad: Bedankt!!
Het weer was wat minder, maar we hebben genoten van de wandeling.
Gr. Heopa

5 Comments

 1. Monique van der Slot 10 november 2016 at 07:46

  Het was weer een mooie tocht. En volop foto’s te maken van de aankomende herfst. Ik heb de foto van mij met de kabouter dan ook gepikt.

 2. heopa 10 november 2016 at 09:04

  Hoi Monique, Ja het was ook een mooie tocht, en goed verzorgt. Geef hem maar een mooi plekje.
  En dat is niet Pikken hoor, ik vind het juist leuk als de wandelaars, blij zijn.
  Gr.Henk, en tot de volgende wandeling.

 3. coby van steeg 10 november 2016 at 16:24

  Henk wat een pracht fotos en van al die paddestoelen, mooi lang verslag. Goed hoor. Groetjes

 4. Aalt Koopman 10 november 2016 at 16:43

  heopa ,Je heb er weer een mooie serie foto’s van gemaakt toppie !

 5. heopa 10 november 2016 at 21:05

  Dag Coby, Dank voor je reactie! Vind ik leuk.
  Wat de paddenstoelen/zwammen betreft helaas zijn het vaak de zelfde soort die ik tegen kom.
  Maar wat het wel zo leuk/mooi is de verschillende opstellingen en hoe ze er bijstaan of waar ze op groeien.
  Zo heb je een kaal stuk hout, waar een enkeling op staat.
  En dan kom je een lang stammetje met mos waar weer een hele boel op staan.
  Nou dan vind ik het toch weer lek om daar ook een foto van te maken.
  gr. Henk en tot de volgende wandeling.

Leave A Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.