Published On: 5 oktober 2016By 3s Reacties

Almere, 5 oktober 2016

Vandaag weer een tocht gelopen die georganiseerd werd door Stichting ‘Samen op Pad’.
Ik vind het elke keer weer leuk dat de naam van de stichting ook daadwerkelijk in de praktijk wordt gebracht: Samen op Pad.
Dit keer mochten wij ons in het luxehotel Overbosch te Garderen inschrijven voor het 1e rondje Garderen. Totaal liepen er 85 wandelaars mee.
Om 10.00 uur werd erbuiten verzameld. Er werd door de leiding van Samen op Pad weer certificaten uitgedeeld. Dit keer waren het er twee. Hans Maldor en Peter Verver kregen ieder een certificaat.
Hierna blies Henk op zijn fluitje en konden we samen op pad gaan. We liepen door verschillende bospercelen. Ondanks dat je alleen maar bomen ziet, is elk bos toch weer anders. Er zijn zoveel verschillende soorten bomen en struiken! Dit maakt het altijd weer leuk om door de natuur te wandelen.
Na 2,5 uur wandelen stond er een auto op onze route. Dit was de rustpost. Er stonden weer twee tafeltjes. Op de één lagen verschillende lekkere koeken, op de ander stonden pakjes en blikjes fris.
Na een kwartiertje rust gingen we samen weer verder. We liepen twee keer de A1 onderdoor en kwamen in het mooie natuurgebied van Kootwijkerveen. Het was er nu heel stil, maar ik ben ervan overtuigd dat daar heel veel vogels en andere dieren leven. Zo kwamen we bij onze grote rustpost.

De rustpost was op één van de bungalowparken van Landal (Rabbit Hill). We werden hier gastvrij ontvangen.
Na een half uur ging het fluitje van Henk weer. Dit betekende dat we weer samen verder gingen.
We kwamen nu in open veld. Hier zagen we diverse mooie boerderijen. We liepen ook langs een rododendron kwekerij. Wat zal dit mooi zijn als alles in bloei staat! We liepen verder om kamp Nieuw Millingen. Dit is een militair terrein. Voor meer info klik hier. Nieuw-Milligen
Hierna liepen we weer naar Garderen. Aan de rand van Garderen staat molen ‘de Hoop’. Deze molen is uit 1852. Als u meer wilt weten kunt u hier De_Hoop_(Garderen) klikken.

We kwamen ook nog langs een bijzonder beeld. Dit beeld heeft de gemeente Barneveld laten maken. Voor meer info klik hier: Gerritsz._Versteghe
Nadat we samen de laatste drukke weg overgestoken hadden, waren er plotseling veel fotografen. Aan een boom was een hele mooie zwam te zien. Dit trok veel bekijks (zie de foto op de website).
Voordat ik het in de gaten had waren we alweer bij de finish.
Wat een prachtige wandeling was dit weer.
Ook nu bedank ik de parcoursbouwer en de organisatoren van Samen op Pad.

Gr. Heopa