Almere 30 november 2016
Dit keer heb ik de Lange-Duinentocht vanuit Soest gelopen. Doordat het zo koud was, werden twee wandelaars dit keer binnen gefeliciteerd met het lopen van 24 keer de Samen op Pad tochten.
Dit keer waren het Corrie Hoogweg en jaja…..Henk v.d. Sanden oftewel Heopa.
Mijn eerste wandeltocht van Samen op Pad, de 3e kastelentocht Wijk bij Duurstede, liep ik op 24 februari 2016. Ik begon met deze wandeltochten op advies van mijn huisarts. Het was een prachtige route met heel mooi weer. De tocht was goed verzorgd en dit gaf voor mij de doorslag om vaker op de woensdagen te gaan wandelen. Ik kan u zeggen dat ik me echt beter ging voelen door het wandelen. Ik heb ook een aantal meerdaagse wandeltochten gelopen. Hierdoor zijn wandelkilometers flink omhooggegaan. Ik ben erg blij dat ik bij deze wandelgroep terecht gekomen ben.
Dan nu weer even terug naar de wandeltocht van vandaag. We vertrokken met 106 wandelaars en gingen door de duinen van Soest. Het was -4 graden en overal zag je rijp op de bomen en struiken. Dit gaf weer een heel ander beeld van de omgeving. We kwamen bij een open vlakte en ook hier kon je de rijp op het zand zien liggen. Het was een prachtig gezicht (zie foto’s). Ook de stoet was bijzonder. Het leek wel alsof we door een woestijn liepen. We liepen verder door de bossen en kwamen bij de autorust. Hier werd een heerlijk stuk speculaas en pakje fris uitgedeeld. Na de rust gingen we weer verder en kwamen we langs een gedenksteen. Op deze plek waren op 13-07-1982 zes mensen door een brand om het leven gekomen. We bereikten Lage-Vuursche en hadden de grote rust bij dorpshuis De Furs. Ik heb hier een kop soep genomen en mijn brood opgegeten. De soep was goed gevuld en erg lekker. In het dorp kwamen we nog een oude schandpaal tegen. Helaas kon ik niemand vinden die even op de foto wilde, dus liet ik mijzelf maar even op de foto zetten. We vervolgden de wandeling door de bossen. Hier en daar waren er toch nog mooie zwammen te zien. De grond lag bezaaid met bladeren en doordat de zon ook af en toe door de bomen scheen was het prachtig gezicht. Het was bijzonder om hier te wandelen. Zo kwamen we na 21 km bij de tweede wagenstop. Hier kwam de vrouw van Hette Smedema, de parcoursbouwer, met kleindochter ons tegemoet lopen. Verderop stond zijn zoon heerlijke mandarijnen uit te delen. We gingen weer verder, op naar de finish.
Het was een pracht wandeling die over heuvels, zandvlakten en door bossen ging. De rijp maakte het heel speciaal. Het was een topdag!
Bestuur van Samen op Pad en parcoursbouwer Hette Smedema: hartelijk bedankt voor deze mooie tocht!
Gr. Heopa

4 Comments

 1. coby van steeg 1 december 2016 at 16:53

  Gefeliciteerd met je 24 tochten.
  Wat een mooie tocht weer, mooie fotos, jammer van de reeen die er niet op staan,
  mooi verslag weer, groetjes Coby

 2. heopa 1 december 2016 at 17:22

  hoi Coby, ja soms zit het mee maar ook soms niet, ik liep te ver weg.
  Zij zijn sneller dan ik . volgende keer beter. maar voor de rest was ook nu weer een mooie wandeltocht.
  Ps. mn verslag en de foto’s staan ook dit keer weer op SOP. goed he. gr.Henk

 3. Marijke Bekema 5 december 2016 at 08:34

  Hoi Henk,
  Net even nog zitten nagenieten van die mooie SOP tocht vanuit Soest. Met jouw mooie en heldere foto’s, het is een hele reportage geworden. Dat je dat nog lukt, tussen het wandelen door, goed hoor. Het was voor mij (Marijke) de eerste SOP tocht na mijn achillespees blessure, fijn om er weer bij te zijn. (Maar het was waarschijnlijk nog een tandje te zwaar). Hopelijk tot een volgende tocht!
  Groeten van Marijke en Wopke

 4. heopa 5 december 2016 at 09:02

  Dag Marijke, Goed om te lezen dat het weer beter gaat met je voet!
  Wat moet wandelaar Met zn voeten als die niet mee werken (door pijn of blessuren)
  Ik vind het ook fijn dat je de tijd heb genomen om naar mijn foto’s te kijken!
  Ja ik weet dat het er veel zijn, maar ik weet dat ook wandelaars ( sommige) er naar uit kijken of ze er ook op staan.
  Die kopiëren ze dan voor hun eigenalbum.
  En de ene vind dit mooi en de andere weer dat mooi.
  Maar ik probeer zo veel mogelijk laten zien waar we langs zijn gelopen. mede om niet wandelaars,
  Ook te inspireren om te gaan wandellen.
  Gr. Heopa / Henk

Leave A Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.