a

Schoonhoven, 15 februari 2023
Stichting Samen op Pad had vandaag een groepswandeling (Tussen Lek en IJssel) vanuit zilverstad Schoonhoven. De start was om 10.00 uur bij Welzijnswerk SWOS. Eerst waren er nog bekendmakingen en daarna gingen 63 wandelaars op pad. De route doet zijn naam eer aan, want we bleven de heel dag in het midden tussen de Lek en de IJssel in het hart van de Krimpenerwaard.
We liepen al snel polder de Lopikerwaard in en gingen langs rivier Vlist die kronkelend langs molen Bonrepas en het dorp Vlist loopt. Bij Vlist ging de route de Krimpenerwaard in en onderlangs het lintdorp Schoonouwen. We liepen over een graspad langs het water. Aan het einde van het
Pad, op 9 km, was een autostop en werd er wat lekkers uitgedeeld. Na de stop ging de route richting Stolwijk. Hier sloegen we linksaf en liepen via buurtschap Koolwijk richting boerderij de Hooiberg.
Hier was op 12 km de grote rust. Na de rust ging de route verder door de polder en over het fietspad naar Benedenberg 81. Hier kregen we een stukje kaas aangeboden door de eigenaar van kaasboerderij Jongenhoeve. Er is een klein winkeltje en diverse wandelaars liepen er even naar binnen. De verleiding werd groot om ook naar binnen te gaan, want de kaas was erg lekker. Heopa kocht twee stukken kaas voor thuis. Even mijn vrouw Ria blij maken. We gingen weer verder en dit keer hield het niet op, want op 19 km was een extra stop en werden er lekkere chocoladekoekjes uitgedeeld. Wat een traktaties allemaal! En dan konden we ook nog genieten van de landerijen, de vele bruggetjes, de prachtige boerderijen en vergeet de knotwilgen niet die we in allerlei vormen zagen. Kijkt u maar eens naar de knotwilg op foto nr. 48 waar in de kruin van de knotwilg een hulststruik groeit. Dat is toch bijzonder! We liepen nog even over de Kadijk dat in het natuurgebied Kadijk West ligt. Het is een nat stuk weidegebied en hier zijn veel weidevogels. We kwamen weer aan in Schoonhoven en liepen langs de rand naar de finish. De prachtige polderwandeling zat er weer op.
Mijn dank gaat uit naar de parcoursbouwer, het bestuur van Samen op Pad en de dames die ieder keer met de auto bij de rustpost stonden om ons te verwennen met diverse lekkernijen.
Gr. Heopa

2 Comments

 1. Christina 2 maart 2024 at 19:45

  Mooie foto’s van de omgeving .
  De omgeving prachtig weergegeven.
  Complimenten.

 2. heopa 10 maart 2024 at 22:14

  Dank je wel CHristina voor je Reactie.
  Op zaterdag 9 maart 2024 Heb ik in A’dam weer een wandeling gemaakt .
  de foto’s en het verslag komen ook binnen kort op deze website.
  Gr. van Heopa

Leave A Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.