Published On: 21 mei 2022By 0 Reacties

Voorthuizen, 21 mei 2022

De tocht vandaag heet de 16e Schuiteman Accountants Wandelfestijn te Voorthuizen.
Het is iedere keer weer een verrassing hoe de wandelroute eruit zal zien. Dit geldt voor alle tochten die door wandelverenigingen georganiseerd worden. Er moeten veel voorbereidingen getroffen worden (zoals vergunningen etc.) om een wandeltocht mogelijk te maken.
Ik startte om 7.25 uur en ging voor de 40 km. Al vrij snel liep ik door natuurbossen en  weilanden. Vlak langs Zeumeren is een grote plas die uitgegraven is voor zandwinning waardoor het nu een natuurgebied is. De route ging onder de A1 door richting Barneveld. Op 7 km nam ik even een pauze en genoot van de omgeving. De route was heel goed gepeild, dus ik keek niet op de routebeschrijving. Toen ik verder ging bleek er een klein stukje verder een rustpost te zijn. Mijn lichaam had aangegeven dat ik, rustpost of niet, even moest stoppen. Voorheen negeerde ik dit nog wel eens, maar nu moet ik er echt naar luisteren en had ik mijn rust dus wat eerder genomen. Ik liep nog wel even langs de rustpost om foto’s te maken. Het hoort tenslotte ook bij de route. Via de Vliegersvelderlaan liep ik door wandelpark Oosterbos en ging onder de A30 door. Via de Dronkelaarseweg kwam ik bij Landgoed Klein Bylaer waar een bankje staat. Je hebt hier een prachtig uitzicht (foto nr. 41 en 42) en hoort heel duidelijk de vogeltjes fluiten en de kikkers kwaken. Het was geweldig. Ik maakte hier een paar foto’s en een videofilmpje om later er nog eens van te kunnen  genieten. Deze omgeving wordt ook wel Het Paradijs (Gelderland) genoemd. Op 14,91 km was bij boerderij Flora een rustpost. Na de rust gingen de 30 en de 40 km wandelaars de andere kant op om een mooie lus te maken. We gingen eerst langs de Barneveldsebeek waar ook een kleine waterstroom loopt (zie foto’s) en daarna liepen we om het gebied van Grote Fliert en vervolgens naar Achterveld. Onderweg zagen we zowel prachtige nieuwe boerderijen als ook hele oude boerderijen. Soms zou ik wel even binnen willen om te kijken hoe zo’n oude boerderij er nu uitziet. Zou ik de enige zijn die dit zou willen weten? De route ging verder over een pad langs Modderbeek. Op het hek langs de route zag ik verschillende bijzonderheden. Zo heeft iedereen zijn hobby. Het was erg leuk om te zien (zie foto’s nr. 80 t/m 91).
Even verder zag ik bij een boerderij, ook weer langs de kant van de weg, diverse spulletjes liggen zoals klompen, schoenen, laarsjes etc. Mocht u het als wandelaar gemist hebben (doordat u in gesprek was of toevallig de andere kant op keek) dan kunt u het nog even op de foto’s terugzien.
In de omgeving van de Achterveldseweg staat, bijna tegen de weg aan, een houten boerderij (foto 103 en 104). Ik zie het voor mij dat hier vroeger geen auto’s maar paard en wagens en koetsen voorbij reden. De route ging door Barneveld en op de brug bij de van Houtenlaan staat een heel leuk beeldje en verderop een muziektent die al meer dan 130 jaar oud is. Er vinden hier nog steeds optredens plaats. De route ging verder langs Landgoed Schaffelaar en vervolgens naar Landgoed de Wolfskamer waar de rododendron nog in bloei staat. Ik zette deze op de foto. We kwamen bij station Barneveld Noord en via de trappen van het station ging de route over het spoor en vervolgens via de A1 en de N303 naar de laatste rustpost die op 37,83 km was. Ik maakte even een foto en liep naar de finish waar heerlijke broodjes hamburger door een sponsor uitgedeeld werden. Bij het afmelden ontvingen de wandelaars (ook van een sponsor) nog een doosje verse eieren. Ook bij de rustposten waar we onderweg langsgekomen waren, werden lekkere appels (ook gesponsord) uitgedeeld. Wat een traktaties allemaal! Ik nam mijn medaille in ontvangst en kan terugkijken op een geweldige wandeltocht.

Ik wil het bestuur, alle vrijwilligers en de sponsors die dit wandelfestijn van Schuiteman Accountants mogelijke hebben gemaakt bedanken.
Ik heb niet alles opgeschreven wat ik heb gezien/beleefd, maar ik hoop dat u, mede door de foto’s, ook nog even kunt nagenieten van deze wandeling. U mag ook een reactie op de website achterlaten.

Gr. Heopa

Leave A Comment