Almere, 20 mei 2017
De wandeltocht die vandaag op ons lijstje stond was het 13e Schuiteman Accountants Wandelfestijn in Voorthuizen. We startten om 7.30 uur. Via een stukje bos liepen we naar de A1, waar we onderdoor gingen en toen linksaf naar Afvalverwerking Vink B.V. Tja….. de wandelaars vroegen zich af wat ze hier nou te zoeken hadden. Nou, het was erg indrukwekkend (zie foto’s). Er was een zeer hoge berg en je kon hier naar boven lopen. De route voor de 30 km en 40 km was zo uitgezet dat je niet verplicht werd om dit te doen. Degene die niet naar boven wilden, konden gewoon rechtdoor lopen. Doordat het zo interessant leek, gingen er ook wandelaars naar boven die de 25 km liepen. Regelmatig zien we op de tv beelden van kinderen die op een vuilnisbelt werken en er zelfs eten uit zoeken. Wij konden nu zelf een beetje ervaren wat dat is. Voor ons zag het er allemaal netjes uit, maar de lucht die er van af kwam was vreselijk. Voor kinderen die op de vuilnisbelt werken moet het toch vele malen erger zijn. Wij liepen vrijwillig de 60 meter hoge berg op en toen we boven kwamen, kregen we nog een beloning (een sleutelhanger met een helmpje eraan).Het uitzicht was erg mooi. Ik kon toch even de gedachten aan kinderen die aan het werk zijn op de vuilnisbelt niet loslaten. Wat is dat toch verschrikkelijk. We gingen weer verder en liepen door natuurgebied Groot Beek waar we na 10,12 km een rustpost hadden. We dronken hier een kopje koffie en gingen even gezellig zitten. Na de rust gingen we verder naar Kootwijkerbroek . Onderweg liepen we langs de Puurveense-molen gebouwd in 2015    en het ‘t Smidshuus. Voor het Smits huis staat nog een oud aambeeld en twee oude werktuigen. Toen we Kootwijkerbroek uit gingen, liepen we via Garderbroek naar Stroe. Vlak voor Stroe hadden we na 21,43 km weer een rust. We aten even een bakje soep en een boterham. We gingen verder en liepen door het prachtige natuurgebied tussen Stroe en Kootwijk. We hoorden diverse vogels vrolijk hun liedjes fluiten. We liepen een lus van 10 km, dus we kwamen na 31,28 km
weer bij dezelfde rustpost uit. We konden hier even de benen strekken en wat drinken.
Na deze rust konden we aan de laatste 9 km beginnen en gin de route weer naar Voorthuizen.
We liepen via het bos waar ik ongeveer 40 jaar geleden met de kinderen ook gelopen en gefietst heb. Wat is er toch een hoop veranderd. We liepen ook nog, door een voor mij, hele nieuwe wijk in Voorthuizen. Ik verwachtte dat we nu bij de finish zouden zijn, maar we maakten nog een ommetje door een ander stukje bos. Hierna ging de route dan echt richting de finish. We kwamen hier na ruim 41 km aan.
Bij de finish werden we verwend met een doosje eieren en een bon voor een pannenkoek die buiten vers gebakken werd door D. van Duinkerken D. van Duinkerken (sport en kamperen). De pannenkoek was echt geweldig lekker.
We hebben heerlijk wandelweer gehad en we hebben genoten van deze afwisselende wandeling.
Mijn dank gaat uit naar alle sponsors en vrijwilligers die hebben meegeholpen om deze wandeltocht mogelijk te maken. Ook de rustposten waren prima!
Als de gezondheid het toelaat zeg ik: ‘tot volgend jaar op 2 juni 2018!’
Gr. Heopa

 

2 Comments

 1. Coby Van steeg 22 mei 2017 at 07:55

  Hoi henk wat een prachtige tocht was het zaterdag, en mooie fotos en verslag weer.

 2. heopa 22 mei 2017 at 08:01

  Hoi Coby. Dank je wel voor je reactie, ja het was ook een bijzondere tocht, wat mij bij blijft is die klim naar boven op de stortplaats.
  Wat hebben we het dan toch goed in Nederland.
  Zie de beelden op de t.v. hoe de kinderen zonder schoenen enz. op zulke vuilnisbelten leven / werken en in die stank.
  Het is niet te begrijpen dat de regeringen / machthebbers van zn. land dit niet stoppen.
  Gr Henk

Leave A Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.