Almere, 02 december 2017

Vandaag heb ik de jaarlijkse SGWB Sint Nicolaastocht (20 km) in Leusden gelopen.
Ik had gehoord dat het een leuke en verzorgde wandeltocht was en het was voor mij ook niet zover rijden. Het was rond het vriespunt, dus ik was wat eerder opgestaan zodat ik de ramen ijsvrij kon maken. Hierna reed ik rustig naar Blaricum, waar ik met twee wandelaars afgesproken had. We gingen samen verder naar Leusden waar nog eens twee wandelaars op ons stonden te wachten.
We gingen ons samen inschrijven en kregen een groen bonnetje waarmee we later bij de finish een kop erwtensoep konden ophalen. Ik kwam al veel bekende wandelaars tegen.
We zouden om 9.00 starten vanuit de kantine van Korfbalvereniging Antilopen, maar we mochten al om 8.45 uur starten. Het was koud en mistig en de temperatuur was 0 graden. Omdat het net onder het vriespunt was, zagen we veel rijp op het gras, de planten en bomen. Het was mooi om te zien. Ook de grote, kale bomen met op de achtergrond de mist was een prachtig gezicht.
Via Leusden-Zuid liepen we door het Lockhorsterbos en gingen we over de Dodeweg langs de A28.
Na 3 km liepen we de Paradijsweg op en kwamen in het natuurgebied van Rusthof en Hazewater/Den Treek Henschoten. Dit is een prachtig natuurgebied tussen de N227, A28 en de N226. Het is zeer de moeite waard om hier eens te gaan wandelen. Nu was vooral het heel mooi om de rijp op de planten te zien. Ik richtte hier mijn fotocamera op, toen ik geattendeerd werd op een mooie rood/witte paddenstoel die ik ook maar even op de foto zette.
Na 10 km lopen, kwamen we bij een rustpost aan. De beheerder van het  YMCA Leusden, had bankjes buitengezet met dekentjes erover heen. Ook stonden er vuurkorven. De dames van de bediening stonden buiten bij de koffie en warme chocolademelk. We mochten er een lekkere koek bij uitzoeken. Zo was het ondanks de kou een gezellig rustpunt (zie foto’s). De route ging verder door het prachtig natuurgebied Den Treek. Dit is een familielandgoed met karakter, waar je ieder jaargetijde kunt genieten. Ik heb hier al vaker gewandeld en elke keer ziet het er weer anders uit. Zo kwamen we weer bij de finish aan. Zoals u al hebt kunnen lezen, hadden we bij het aanmelden een groen bonnetje gekregen. Dit bonnetje konden we nu inleveren voor een kop rijkelijk gevulde erwtensoep. De soep was overheerlijk! Op de foto’s kunt u ook zien dat er goed van gesmuld werd. Doordat het koud was, hadden we bij deze mooie wandeling toch wel een beetje een wintergevoel. Helaas waren de sint en zijn pieten niet aanwezig. Zij hadden het elders in het land te druk, maar de pepernoten stonden er wel! Dank u wel sint en pieterbazen!
Natuurlijk wil ik ook het bestuur van SGWB en alle vrijwilligers bedanken voor het mogelijk maken van deze wandeltocht.
Graag tot een volgende keer.
Gr. Heopa

Leave A Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.