15 maart,  2022 Spijkenisse
Vandaag heb ik tocht 3 van serie 42 (RS’80) gelopen. Deze tocht stond gepland op 6 november, maar door Corona kon ik deze toen niet lopen. Meestal komt van uitstel afstel, maar vanmorgen stond ik heel vroeg op om de trein te nemen van 6.15 uur uit Almere Stad.
De start was in Spijkenisse. Ik liep vanaf winkelcentrum Akkerhof en de route ging al snel door park Braband en park Waterland. In het park staat een gebouw van Sterrenwacht Tweelingen welke op de vrijdagen toegankelijk is voor publiek. Door het mooie weer zie je in de natuur dat alles al uitloopt en zelfs de ooievaar zit alweer op het nest. Op internet is er een filmpje te zien over het Momentenbos De Uitwaayer. Dit bos is bedacht door inwoonster Ria Berkhout. In november 2018 werden de eerste 26 bomen geplant. Het is de bedoeling dat er ongeveer 200 bomen komen. Achter elke boom zit een herinnering van iemand. Je kunt een boom laten plaatsten voor € 250,–
Toen we op de Oude Maasboulevard liepen zagen we de dubbel gebogen, witgespoten stalen zuil met aan de top enkele bladvormen. De binnenzijde van de zuil heeft de structuur van een stam met zijtakken in rood en geel. Een stukje verder zagen we de Spijkenisserbrug. Ter plaatse werd mij verteld dat deze hefbrug de hoogste van Europa is. De route ging verder naar het centrum en we kwamen langs molen Nooitgedacht. Via Noordeinde ging de route naar de Voorstraat. Op de hoek staat de beeldengroep Mannetjes op de Krom. Een stukje verder op de markt kwamen we langs       De Dorpskerk van Spijkenisse. Door de marktkramen die voor de kerk stonden, kon ik er helaas geen mooie foto’s van maken. Ik kon wel een foto maken van het beeld De Dorpsomroeper. De laatste actieve omroeper (tot 1957) was Barend Smits. De dorpsomroeper was eeuwenlang in functie in Spijkenisse. De route ging verder naar het Hartelpark. Dit is een mooi park en de Schotse Hooglanders genoten ook van het mooie weer. Ne het rustpunt bij de gele M ging de route een stukje door het industriegebied en vervolgens door de polder en Park Vogelenzang waar we ook weer Schotse Hooglanders zagen. Hierna ging de route naar de finish.
Ook nu was het weer een hele mooie route. Ik had de route in november al uitgeprint en ik had me er dan ook niet verder in verdiept waardoor ik, ook nu weer, af en toe verkeerd liep. Ik had de nieuwsbrief niet doorgenomen (wat ik nu achteraf gedaan heb)  anders was de route nog mooier geweest. Ik liep niet helemaal lekker (dat lag aan mijzelf)  omdat ik ook de trein weer op tijd moest halen. De parcoursbouwster heeft het prima gedaan. Bedankt hiervoor! Ook iedereen die heeft meegeholpen wil ik bedanken.
Ondanks het verkeerd lopen, heb ik weer genoten van deze mooie wandeltocht. Ook de trein heb ik op tijd weten te halen.
Graag tot een volgende keer!

Gr. Heopa

4 Comments

 1. Ruud 17 maart 2022 at 16:56

  Ja die brug herken ik wel

 2. Ineke 17 maart 2022 at 22:05

  Hey Henk, mooie foto’s en een mooi verslag. Ik zag dat je een stukje fout bent gelopen, je hebt het wiebel bruggetje gemist en ik zag ook geen foto’s van het laarzenpad. De leukste stukjes van de route! Bedankt voor het compliment ik heb veel plezier beleefd aan het bouwen van de route

 3. heopa 18 maart 2022 at 07:30

  Dag Ineke. dank je wel voor je reactie.
  Ja het was /is een prachtige route.
  En ik vond het ook erg dat ik weer verkeerd heb gelopen.
  Hopelijk volgende keer beter.
  Groetes Henk.

 4. heopa 19 maart 2022 at 09:45

  Dank je wel Ruud voor je reactie.

Leave A Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.