Den Haag, 5 september 2018

Vandaag stond de strand & stadstocht in Den Haag op het programma. We verzamelden bij
’t Trefpunt. ‘t Trefpunt is de kantine van Amateurtuindersvereniging Loolaan in Den Haag. Het was moeilijk om een gratis parkeerplek te vinden en het regende, dus het kostte wat meer tijd om aan te melden. We vertrokken dan ook iets later dan de bedoeling was. Ik loop nu ruim 2,5 jaar met Samen op Pad en dit is de eerste keer dat ik dit meemaakte. Doordat het regende vond de uitreiking van een certificaat binnen plaats. Het ging erg snel, waardoor ik helaas geen foto kon maken (aan het eind van de dag heb ik dit alsnog gedaan). ‘Jacqueline, van harte gefeliciteerd met het lopen van 24 tochten met Samen op Pad. Ik hoop dat je nog vele tochten mee zal lopen. Geef het certificaat maar een mooi plaatsje in je winkel.’
We gingen van start en kwamen langs De  Nieuwe_Veenmolen . Via een graspaadje liepen we naar landgoed Huis ten Bosch en Park Marlot. We liepen een stukje door Nieuw Wassenaar waar we een autostop hadden. Dit keer was het in de regen. Na de stop liepen we via sportcomplex De roggewoning naar een hoge trap in de duinen en bereikten de Waalsdorpervlakte . Via de duinen liepen we langs de Watertoren_(Den_Haag),  naar de boulevard. Tegenover het bekende Kurhaus hielden we de grote pauze en konden we onze lunch opeten. Ondertussen was het gestopt met regenen en de temperatuur was rond de 22 graden. Om 14.10 uur gingen we verder. We liepen over het Gevers Deynootplein waar een mooi Fontein voor het Kurhaus staat. Ook staat er een standbeeld van Wim Kan en Corry Vonk. We kregen de gelegenheid om een kijkje te nemen in een
Kerk met een Lourdesgrot. De route ging verder door het Westbroekpark waar het Indisch monument staat. Via de Scheveningse bosjes liepen we langs het borstbeeld van Constantijn_Huygens .
en het Vredespaleis. De route ging verder over de Hogewal. Ik zag tussen de bomen een mooi gebouw en besloot om voor de brug rechtsaf te slaan zodat ik een betere foto kon maken. Ik heb het thuis op internet opgezocht en ik zag dat het de  Koninklijke_Stallen zijn. We liepen langs nog veel meer bijzondere gebouwen en monumenten. Het is teveel om op te schrijven. We kwamen nog langs de Hofvijver, en daar staat het standbeeld van Jantje, zie:
In-Den_Haag-daar-woont-een-graaf naar het liedje ‘In Den Haag daar woont een graaf’, Deze is in 1976 door Ivo Coljé gemaakt. Het is best leuk om even op de link te klikken. We liepen door de poortjes van het Binnenhof. We kwamen langs de Ridderzaal. De Ridderzaal is een middeleeuwse zaal en gebouw midden op het Binnenhof. Toen we richting het Haagse Bos liepen, kwamen er net twee dames op (koninklijke) paarden aan (zie foto’s).
We liepen door Park Vlaskamp. We hadden nog een autostop en kregen wat lekkers uitgedeeld.
We liepen nog een klein stukje en toen liepen we naar de finish. We liepen over hetzelfde graspad  waar het in de ochtend zo regende. Nu was het prachtig mooi weer. We kwamen bij de finish en daarmee zat de dag er weer op.
Mijn dank gaat uit naar alle vrijwilligers van Samen op Pad, naar de parcoursbouwster Monique en Peter voor de verzorging. Het was weer een mooie en afwisselende route.
Tot de volgende keer!
Gr. Heopa
PS terwijl ik het verslag aan het maken was, kreeg ik foto’s binnen van Ben van Deursen.
Dank je wel, Ben!

4 Comments

 1. Aalt koopman 6 september 2018 at 20:36

  Mooie foto’s Henk van een nat en droge wandeling de foto’s van Ben zijn ook leuk!

 2. heopa 6 september 2018 at 20:37

  Dag Aalt het was weer een mooie echte “SOP” wandel tocht.
  Ondaks de regen genoten we toch.
  Gr Henk / Heopa

 3. Charrel Slokker 6 september 2018 at 22:01

  Mooie foto’s Opa! Leuke tocht met veel leuke/speciale locaties.

  Gr Charrel, Kim & Isabella.

 4. heopa 7 september 2018 at 08:04

  Hoi Charrel, Kimberly en Isabella.
  Wat leuk dat jullie, ook een reactie hebben gegeven.top.
  En dat er even tijd was om de foto’s te bekijken.
  Ja het was een af wisselende tocht zowel de omgeving , als het weer.
  Gr van Opa.

Leave A Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.