Almere, 23 Juli 2020

Vandaag moest ik weer een stukje verder reizen met de trein en bus. Dit keer voor etappe 8 van h et Pieterpad. Deze etappe gaat van Swolgen naar Venlo.
Waar ik gisteren gestopt ben, begon ik vandaag met wandelen. Maar voordat ik begon, liep ik eerst even naar de andere kant om een leuke foto (van een vergrootglas) te maken.
De route ging al snel door het natuurgebied van Tienraysche- en Swolgenderheide en vervolgens door het Schuitwatergebied. Er is hier speciaal een ruststeiger langs het Pieterpad gemaakt zodat  wandelaars hier even kunnen genieten van de rust. Helaas waren de eendjes etc. niet te zien.
Een stukje verder nam ik bij het Pieterpad bankje pauze. Het was een gezellig plekje. Ik ging verder via natuurgebied Kaldenbroek. Onderweg kwam ik een stelletje tegen dat een dagje uit ging met een Citroën. De serieproductie van deze 2CV begon 11 juli 1949 (voor meer info kunt u hier Bijnamen klikken). Een stukje verder staat een kapelletje tegen  .Kasteel_Kaldenbroek . Het kasteel is omgebouwd tot vakantiehuis. Bij de gemeentegrens van Grubbenvorst staat ook weer een kapelletje het ziet er mooi en goed onderhouden uit. Ik loop het centrum van Grubbenvorst  in.  En ga in het parkje even mn pauze houden  met diverse terrasjes. Na mijn pauze ging ik verder met de route en liep ik naar de Maas waar je met de pont naar de overkant moet om verder het Pieterpad  naar Venlo te kunnen wandelen. Het stukje langs de Maas is een prachtig stukje om te wandelen. Dit kan niet als het hoog water is, want dan moet je omlopen.
Op dit moment (23 juli 2020) is men hier ook aan het werk en wordt de route voor langere tijd omgelegd. Als ik verder loop maakt het  wandelpad een lus en gaat even van de dijk af.  En loopt de route langs een vakantieboerderij met een klein Mariakapelletje. Gezien de spullen die er lagen is men flink bezig met het renoveren van deze gebouwen. De lus die het Pieterpad maakte het te maken  dat je langs deze gebouwen ging maar ook langs het volgende Kapel van  een groter  Kapel_van_Onze-Lieve-Vrouw_van_Genooi . na dit gezien te hebben, loopt de route weer naar de Maas. Ik ging via de Noorderbrug over de Maas en zette nog even een paar kalfjes op de foto en liep daarna Venlo binnen.
Het Pieterpad verlaat hier de Maas en gaat dan richting het centrum. Via het Wilhelminapark liep ik naar het Monseigneur Nolenspark. Vanwege de drukte vroeg ik hier even de juiste weg en raakte aan de praat met een mijnheer met witte t-shirt (zie foto). Hij had zijn handen ingepakt, dus ik vroeg of hij ging verhuizen. Hij hoorde aan mij dat ik niet uit deze omgeving kwam en ik vertelde hem dat ik van oorsprong een Amsterdammer ben die nu in Almere woont. Het bleek dat hij Amsterdam ook heel goed kent. Hij kent Manke Nelis en weet ook waar het oudste café in Amsterdam staat.
Ik mocht hem samen met (zijn vader) op de foto zetten. Hierna liep ik verder naar het station waar een einde kwam aan etappe 8 van het Pieterpad. De wandeldag zat er weer op!
Tot een volgende keer!

Gr. Heopa

Leave A Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.