Published On: 6 september 2017By 3s Reacties

Almere/Sassenheim, 6 september 2017
De weersverwachting voor vandaag was niet best en nodigde dus zeker niet om te gaan wandelen. Ondertussen weet ik dat de weermannen/vrouwen niet altijd gelijk hebben en reed ik vanochtend toch van Almere naar Sassenheim. Zou er een buitje zou vallen, dan valt het meeste er toch naast, toch? De Samen op Pad wandeltocht van vandaag vertrok vanuit een gastvrij Van der Valk hotel in Sassenheim. Voordat we vertrokken mocht parcoursbouwer Monique twee certificaten uitdelen.
Eén certificaat was voor Diny Meurs. Zij heeft 72 wandelingen bij Samen op Pad gelopen en de ander voor Joost Egberts. Hij heeft maar liefst 192 wandelingen bij Samen op Pad gelopen. Na deze uitreiking liepen we via de A44 naar Warmond. We kwamen een bord tegen met een waarschuwing voor overstekende kippen. En…ja hoor! Een stukje verderop liepen inderdaad een heleboel kippen. Ze zaten zelfs in de boom (zie foto’s). Vervolgens liepen we langs de Ruïne kerk Warmond . Deze bestond al in de 14e eeuw. Na 5 km was er een autostop en werd er wat lekkers uitgedeeld. We liepen naar Oegstgeest en via een mooi stukje natuurgebied liepen we verder naar Leiden. We liepen om het station nar de binnenstad (centrum) van Leiden. We passeerden diverse bruggetjes en poortjes. Zo kwamen we ook langs molen De-Put-(Leiden). Dit is een uit 1987 stammende replica. We kwamen langs het huis waar Rembrandt van Rijn heeft gewoond (zie foto’s). Bij de Vismarkt hadden we een grote pauze waarin we onze lunch konden opeten. Er was markt en een kaasboer deelde lekkere stukjes  De Jersey Hoeve Kaas uit. De kaasboer heeft mij wat uitgelegd over deze kaas en ik beloofde hem om een link op mijn website te plaatsen. Om 13.30 uur liepen we verder richting Poelgeest, waar een groot waterrat  in een mooi stukje natuurgebied staat. Er waren schapen die met ons meeliepen en ganzen die ook mee wilde lopen, maar toch het hazenpad kozen. We kwamen een verliefd stelletje tegen. Zij wilden op de foto, dus heb ik een foto van hen genomen. Ik was alleen vergeten om mijn kaartje aan hen te geven. Jammer! Na 21 km was er weer een autostop en op de foto kunt u zien wat voor lekkernij er weer uitgedeeld werd. Na de autostop liepen we langs het huisje waar Jan Steen gewoond heeft. Aan de overkant staat een borstbeeld van Jan-Steen. We wandelden nog even door de natuur en zagen een omgevallen boom van wel 15 m lang (zie foto’s). We liepen langs het Huys-te-Warmont wat wel een kasteel lijkt. Het was goed weer, dus ik kon er een mooie foto van maken. We liepen nog even langs een kwekerij waar de bloemen nog in bloei stonden. Zo kwamen we na 26 km weer bij de finish.
Wat een prachtige en afwisselende route was dit. We hebben zelfs droog en mooi weer gehad.
We hebben genoten!
Mijn dank gaat uit naar de parcoursbouwer (ster) Monique en het bestuur van Samen op Pad.
Graag tot een volgende wandeling.
Gr. Heopa

3 Comments

 1. margit en carla 7 september 2017 at 20:32

  wat een mooie fotos weer opa vooral die schapen achter die mensen aan geweldig die hebben wij niet wel de kip in de boom hihihi

 2. heopa 8 september 2017 at 07:51

  Dag Margit & Carla, Dank voor jullie Reactie.
  Het was een mooi en afwisselende wandeltocht met supergoed wandel weer.
  Ja die boom kip was ook bijzonder. zelf vond ik dat liefde stel ook leuk liggen in het gras.
  Liefde is samen lekker herkauwen In het gras! hoe vind je die?
  Gr.Heopa.

 3. Diana Liesdek - van der Sanden 9 september 2017 at 22:17

  Hihihihi ???

Leave A Comment