Almere, 11 februari 2017

Het is alweer een tijdje geleden dat ik een officiële wandeling in Almere gelopen heb. Dit weekend was er weer een mogelijkheid. ‘Almeerdaagse’ organiseerde de tocht ‘Winterwandeltocht naar stadsdorp Nobelhorst. Aangezien ik foto’s maak voor ‘Almeerdaagse’ en het dicht bij huis is, besloot ik dan ook om van deze gelegenheid gebruik te maken.
We gingen van start en liepen via de Bloemenbuurt richting Tussen de Vaarten-Zuid en kwamen uit bij de A6. Bij de Hogevaart gingen we onder de A6 door en kwamen we in het gebied van Nobelhorst. Hier was een rustpost bij Pannenkoekenhuis ‘Smullen en Spelen’. Helaas was het zicht door de sneeuwval slecht. Nobelhorst is een wijk in aanbouw. Behalve het pannenkoekenhuis konden we helaas maar één nieuwbouwhuis zien, terwijl er wel wat meer staan. Vanaf het pannenkoekenhuis liepen we verder richting Almere-Hout/Vogelhorst. Doordat het sneeuwde, was dit prachtig om te zien. Bij de Vogelweg staken we de Hogevaart weer over en liepen we via het vier bruggenpad naar landgoed ‘de Kemphaan’. Er was een controlepost bij Restaurant ‘Dubbelop’. Ik nam hier even een lekker kopje koffie en ging daarna weer verder. Via de Lage Wetering liepen we weer onder de A6 door richting Filmwijk-Zuid. We kwamen vlak langs mijn huis, maar natuurlijk liep ik gewoon door. Via Danswijk ging de route weer richting Tussen de Vaarten en kwamen we bij sportschool ‘De Mix’ waar een controlepost was. Vervolgens ging de route weer naar Almere-Buiten. Na 26 km bereikten we de finish.
Het was een prachtige route en de sneeuw die gevallen was gaf nog eens een extra tintje aan deze wandeltocht.
Mijn dank gaat uit naar het bestuur van ‘Almeerdaagse’, de parcoursbouwer en natuurlijk alle vrijwilligers die deze tocht mogelijk gemaakt hebben.
Gr. Heopa

2 Comments

  1. Danielle 15 februari 2017 at 15:39

    Hele leuke/mooie foto’s weer 🙂

  2. heopa 15 februari 2017 at 22:25

    Dank je wel Danielle.

Leave A Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.