Almere/Klarenbeek 24 maart 2018 deel 2

Na het ontbijt ging ik aan de 3e lus beginnen. We kwamen al snel in een bosgebied waar de paardentram gereden heeft om boomstammen te vervoeren. In Klarenbeek was een houtzagerij die sigarenkistjes maakte (op foto 73 staat kunt u meer info lezen). Een stukje verder liepen we door Klarenbos waar nog steeds kabouters wonen. Ze hebben er zelfs hun eigen dorp staan (zie foto’s).
Na dit leuke gedeelte liepen we langs de hoofdweg en gingen weer het bos in. Er waren flinke sporen
In het bos. Dit keer niet van de paardentram, maar van tractoren die gebruikt zijn om omgewaaide bomen van de paden te halen zodat de wandelaars weer gebruik konden maken van het pad.
Tja, we moesten natuurlijk wel even goed uitkijken, maar dat hoort er nu eenmaal ook bij. We kwamen langs een oude schaapskooi/schuur en diverse boerderijen. Na 45,7 km kwamen we bij de Familie Albers. Zij hadden hun boerderijschuur opengesteld voor een rustpost waar ook wat drinken aangeboden werd. Na de rust gingen we weer verder en kwamen bij de N345. Een wandelaar (Jan) vertelde mij dat er aan de overkant een heel bekende ambachtelijke bakkerij (De Bril) is. Deze bakkerij is bekend bij veel wandelaars en wielrenners. Ik hoorde dat je hier onder het genot van een kopje koffie/thee heerlijk kunt smullen.  Ik maakte een foto van de binnen- en buitenkant. Doordat we nog maar net rust hadden gehad, heb ik hier niets gegeten of gedronken. Ik vind dat dit soort winkeltjes gekoesterd moeten worden. Het is jammer dat de ambachtelijke winkeltjes, mede door de grote bedrijven, uit het straatbeeld verdwijnen. Ik vervolgde de routen en kwam in het gebied de Halmen. We moesten regelmatig ons evenwicht testen doordat we over diverse hekjes of prikkeldraad moesten stappen. Via de dijk, waar ook ruïne De Nijenbeek staat, liepen we een stuk langs de IJssel. Het is een prachtig natuurgebied. Zo kwamen we weer bij de boerderijschuur. Dit keer werden we verwend met een broodje knakworst. We vervolgden de route en liepen via een prachtig natuurgebied terug naar Klarenbeek. De derde lus zat er op en we begonnen aan onze 4e en laatste lus.
Via Oosterhuizen liepen we naar Lieren, waar een mooie en bijzondere rustpost was. De rustpost was bij VSM Stoomtrein . Wat heb ik genoten van de mooie locomotieven. Er waren mensen bezig om de locomotieven weer voor het nieuwe seizoen in orde te maken. We liepen over een heuvel die in een open vlakte staat en gingen daarna onder de A50 door. We kwamen zeer oude boerderijen tegen. Via zandwegen, die je nog veel ziet in dit gebied, kwamen we bij camping De Bosgraaf. Hier was de laatste controlepost. De teller stond nu op 73,2 km. Ik ging verder en na 75,2 km bereikten we een fruitpost waarna we richting de finish gingen. Ik ben tijdens deze wandeling veel bekenden tegengekomen en wandelaar Jan kon ik een beetje steunen. Bij de finish hoorde ik nog dat hij dit erg gewaardeerd had.Na het afmelden kreeg ik een mooie medaille en een certificaat aangeboden door WS78.
Ik wil alle vrijwilligers, bestuur en de vele anderen die deze Kennedymars mogelijk gemaakt hebben,
bedanken voor deze prachtige route. Ook de verzorging was top!
Ik hoop dat ik u met dit verslag en de foto’s een klein beetje een indruk heb kunnen geven van deze Kennedymars.
Graag tot een volgende keer.
Gr. Heopa

 

Leave A Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.