Almere, 13 oktober 2018

Vandaag zijn we met z’n vijven naar Doorn gegaan om de Utrechtse Heuvelbossen wandeltocht, georganiseerde door WSC De Verbinding, te lopen.  We verzamelden in de kantine van RCN Het Grote Bos. We kozen voor de 33 km en om 7.30 uur gingen we op pad. We liepen direct de bossen in richting Driebergen waar we onder de A12 doorgingen.  Via het bos en zandvlakten liepen we naar Austerlitz. We kwamen vennen, bomen met prachtige herfstkleuren en diverse zwammen tegen.
In Austerlitz liepen we bijna een blokje om de pyramide en sloegen linksaf om bij restaurant De Pyramide te komen. Hier werden we getrakteerd op koffie en een overheerlijke appelpunt met slagroom. Na deze rust  liepen we langs de koepel-van-stoop  naar Maarn. We liepen langs het spoor en de A12 richting het centrum. In het centrum liepen we onder het viaduct door en kwamen in het andere gedeelte van Maarn. Maarn is door het spoor en de snelweg in tweeën gesplitst. We gingen door de bossen een stukje richting Leersum. Eigenlijk moesten we voor de N225 linksaf slaan, maar die pijl hadden we gemist. We staken dus de N225 over. Na ongeveer 800 m zagen we een andere wandelaar (hij liep ook de 30 km) die aan het kijken was of hij wel goed liep. Het bleek toen dat wij op de 40 km route liepen. Via zijn mobiel liet hij ons zien dat we via deze weg ook op het goede pad zouden komen. Verderop bleek het echter een privéweg te zijn, dus liepen we terug. Iemand kwam ons met een auto tegemoet rijden en ik hield de auto tegen. Ik vertelde de dame achter het stuur dat we verkeerd liepen en of we over het privéterrein mochten lopen. Zij had hier dit keer geen problemen mee dus we vervolgden de route over deze weg. De bewoners verderop vonden het eigenlijk niet goed, maar lieten ons deze keer doorlopen. Zo kwamen we toch weer op de route richting uitkijktoren De Kaap. Daar aangekomen ging ik even naar boven om wat foto’s te maken. Helaas was er nog wat nevel in de verte waardoor het vergezicht beperkt bleef.  Eenmaal weer beneden aangekomen, namen we even rust om onze boterhammen op te eten. Vanaf dit punt liepen we langs de grens van Maarn naar Zanderij Maarn. Door zandafgravingen is er een groot meer ontstaan. Het is dan ook een mooi natuurgebied. We liepen verder naar de finish. Toen we daar aankwamen hadden we geen 33 km gelopen, maar 36 km.

Het was een mooie route en we hadden prachtig weer. Het was maar liefst 26 graden. Dat in oktober! Wat willen we nog meer!
Mijn dank gaat uit naar de parcoursbouwer en de organisatie van WSC De Verbinding!
Gr. Heopa

a

4 Comments

 1. Ria 15 oktober 2018 at 05:48

  Wat is de herfst toch mooi. Wat een kleurenpracht mooi hoor. Mooi verslag plus foto’s van een super dag????

 2. heopa 15 oktober 2018 at 10:56

  Dank je wel Ria,
  het was in alle op zichten een geweldige wandeldag.
  Met een lekkere traktatie bij de eerste rust.
  gr. Henk

 3. Olga 17 oktober 2018 at 15:06

  Hi Opa,

  Vorig jaar heb ik ook deze route gelopen. Deze keer ook, maar omdat ik laat startte, maar de 15 km gelopen. Loop regelmatig in deze omgeving. Alle jaargetijden hebben hun eigen charme. Prachtige foto’s heeft u weer gemaakt, zoals altijd.

  Groet, Olga

 4. heopa 18 oktober 2018 at 11:44

  Dag Olga. Dankje wel voor je mooie reactie,
  het was i.d.d. een mooie wandeling.
  voor al met de herfst kleuren.
  Gr. van Heopa

Leave A Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.