Published On: 15 oktober 2017By 4s Reacties on Utrechtse Herfstbossen 35 Km

Almere, 14 oktober 2017
Vandaag heb ik de Utrechtse herfstbossen wandeltocht vanuit Doorn gelopen. De wandeltocht werd uitgezet en verzorgd door WSC de Verbinding.
Na de start gingen we al vrij snel de bossen in waar we konden genieten van de mooie herfstkleuren.
Veel bladeren dwarrelden naar beneden en daardoor begon er een tapijt van herfstbladeren zichtbaar te worden. We konden ook vandaag weer genieten van prachtige zwammen in allerlei grillige vormen. De één nog mooier dan de andere. We zagen dit keer ook de roestvlekkenzwam in de vorm van een heksencirkel. Verder weer veel vliegenzwammen (rood met witte stippen) en nog vele andere soorten. Ik heb een combinatie hiervan op de foto kunnen zetten. Ik vind deze foto (nr. 47) zelf de mooiste herfstfoto die ik tot nu toe gemaakt hebt. Doordat er in het begin van de wandeltocht nog dauw over de velden en heide lag, gaf dit ook nog eens mooi effect. Na 2,5 km wandelen passeerden we een houten brug die voornamelijk uit boomstammen gebouwd is. Echt een heel mooi kunstwerk! We gingen verder naar Driebergen en hier liepen we onder de A12 door richting Austerlitz. We liepen door dit dorp heen naar de Pyramide van Austerlitz. Doordat de zon scheen, heb ik deze van drie verschillende kanten gefotografeerd. We gingen naar de N224 die we overstaken en daarna moesten we rechts aanhouden. Niemand lette echter op, dus hielde we links aan. Dit is te zien op het kaartje. Na 1 km kwamen we nog een wandelaar tegen die ook twijfelde of we wel de goede route liepen.
Na met z’n allen even overlegd te hebben, besloten we om terug te lopen. Toen bleek dat we inderdaad verkeerd gelopen waren. Via het natuurgebied de Laar en de Hoogt liepen we weer in de goede richting naar Maarn. Toen we in Maarn op het 5 Mei-Plein aankwamen, namen we even een pauze met een heerlijk kopje koffie/cappuccino of thee. Na de rust liepen we naar het spoor en gingen onder de A28 door. We kwamen langs een tuin waar prachtig houtsnijwerk stond. Echt een kunst om zoiets uit een boomstam te zagen! Vervolgens liepen we met een grote boog richting de Ruiterberg. Hoewel we niet op het hoogste punt kwamen, was het toch wel een flinke klim. We kwamen bij uitkijktoren De Kaap. Ik besloot naar boven te gaan en Irene liep met mij mee. De andere drie dames liepen richting de rustpost. Na 128 treden klimmen (Irene had de treden geteld) werden we beloond met een prachtig uitzicht (zie foto’s). Nadat ik foto’s gemaakt had, gingen we naar de Helenaheuvel voor een kleine rust. Na deze rust gingen we weer met zijn vijven verder. Hoewel ik dacht dat ik al genoeg zwammen/paddenstoelen had gefotografeerd, kon ik het toch niet laten om nog een heel mooi exemplaar op de foto vast te leggen. Zo kwamen we na 35 km (i.p.v. de geplande 33 km) weer bij de finish aan.
Deze Utrechtse Herfstbossen wandeltocht was weer prachtig. We konden genieten van de prachtige natuur op een mooie nazomerdag.
Mijn dank gaat uit naar de parcoursbouwer en het bestuur van WSC de Verbinding.
Gr. Heopa

4 Comments

 1. Jacqueline 15 oktober 2017 at 21:18

  Mooi verslag en heel veel mooie foto’s

 2. heopa 16 oktober 2017 at 07:26

  Dank je wel Jacqueline, voor je reactie. We hadden ook super mooi weer voor de tijd van het jaar.
  Gr Henk/Heopa

 3. irene 17 oktober 2017 at 11:41

  Ik vondt het een mooie tocht,en heb genoten van de omgeving en de temperatuur.
  Je foto,s waren weer prachtig,vooral vanaf de uitkijktoren die wij samen hebben beklommen.
  Henk bedankt groetjes Irene.

 4. heopa 17 oktober 2017 at 13:34

  Dank je wel Irene, voor je reactie, en je compliment.
  Gr.Henk

Leave A Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.