Published On: 21 juni 2020By 2s Reacties

Almere, 20 juni 2020

Vanmorgen ben ik om 6.45 uur naar Giethoorn gereden om vervolgens met de vouwfiets 19,76 km naar Kraggenburg (met tegenwind) te fietsen. Nadat ik een lekker bakkie cappuccino gedronken had, begon ik aan mijn wandeling. Ik wilde vandaag etappe 3 van het Pionierspad vanaf de Brug van Saamhorigheid Brug-saamhorigheid. (hier was ik vorige keer geëindigd) en etappe 2 tot en met Giethoorn lopen.
Na de Brug van Saamhorigheid ging de route door het Voorsterbos. Een stukje verder stonden mijn vrienden mij op te wachten omdat zij op de foto wilden. Via het bos kwam ik bij de Voorstersluis waar ik overheen moest. Ik zag hier zo veel! Het is teveel om allemaal op te schrijven, maar de foto’s geven een goede indruk van de route (zie ook de links). Zo kwam ik langs de Golfbak Nigerweg.
De-Golfbak-in-waterloopbos .Ik liep door het bos en kwam steeds op mooie  paadjes en langs watervalletjes.  Ik moest de weg oversteken naar de dijk waar ook wat kunstwerken staan. Via de dijk ging de route langs het VollenhoverKanaal. Op de dijk werd ik verwelkomd door de familie schaap/lammetjes. Ik had de route voorbereid voordat ik ging wandelen en in mijn gedachten moest in na de dijk rechtsaf de brug over naar Vollenhove
Zowel voor de brug als op een klein paaltje aan de rechterkant stond een pijl naar links en aan de overkant van de weg zag ik de rood/witte strepen die aangaven dat ik hier door moest. Ik twijfelde en liep toch even de brug op, maar daar zag ik niets. Ik ging toen toch maar verder over de dijk en volgde de rood/wit gestreepte route tot aan Blokzijl. Mijn gevoel zei dat dit niet klopte, maar ik liep toch nog door tot op de Kuinderdijk. Hoewel ook hier de stickers zichtbaar waren, liep ik terug. Ik had al wat mensen aangesproken en toen was er één dame die de omgeving kent. Zij vertelde mij dat ik weer terug moest naar de Vollenhoverbrug en dat ik daar weer de goede route kon oppakken. Ik moest maar liefst 6 km teruglopen. Het was al 14.15 uur en ik zag dit niet zitten. De dame bood aan om mij naar het pontje van Jonen te brengen zodat ik vanaf dat punt weer verder kon lopen. Als ik dit zou accepteren zou ik niet de hele etappe lopen en dat vond ik niet leuk. Zij bood toen aan om mij met de auto naar Giethoorn te brengen waar mijn auto stond. Ik vond dit echt super lief! Ik besloot dan ook om de route hier af te breken.
Later bleek dat het stukje van Vollenhove naar Blokzijl bij het  Wandelnet.nl/wandelroute/347/Zuiderzeepad-etappe-18  hoort. Dit stond helaas niet op de stickers.
Ik laat dit stukje van mijn gelopen route wel op het kaartje onder de foto’s staan. Mocht u etappe 3 van het Pionierspad vanuit Giethoorn willen gaan lopen, dan moet u dus over de Vollenhoverbrug gaan. De foto’s die ik gemaakt heb toen ik langs het water naar Blokzijl liep, heb ik ook geplaatst (het was een heel mooi stukje). Volgende keer zal ik toch proberen om nog beter op te letten. Ondanks dat ik de route niet helemaal gelopen heb zoals ik het wilde, was het weer een mooie wandeling. De route door het Waterloopbos is zeker een aanrader!
Graag tot een volgende keer! En dan wel van Vollenhove via Jonen naar Giethoorn.

Gr. Heopa

 

2 Comments

 1. Cobi 5 juli 2020 at 15:53

  Beste Henk,
  Zoals beloofd een reactie van mijn kant, fantastisch dat je zulke mooie wandel tochten loopt, fijn dat je nu de goede route hebt gelopen naar Giethoorn.
  Ik heb je met alle plezier naar Giethoorn gebracht en mocht ik je weer een keer tegenkomen en je bent verkeerd gelopen, dan breng ik je met alle plezier weer terug naar je auto.
  Veel wandelplezier met je nog te lopen wandeltochten.

  Hartelijke groet Cobi

 2. heopa 5 juli 2020 at 16:13

  Dag Cobi, dank je wel voor je reactie.
  En wat leuk dat je even de tijd had om naar mijn website te kijken.
  Ja Het Pionierspad was en is egt een pad wat zijn naam ook zegt En zeer de moeite waard geweest om te wandelen.
  Gr van Heopa

Leave A Comment