Vlaardingen, 3 juni 2023

De wekker liep vandaag om 5.00 uur af en om 6.01 uur ging de trein richting Vlaanderen waar Heopa de Haring en Bier wandeltocht zou gaan lopen. Vorig jaar heb ik deze tocht voor het eerst gelopen. Toen was het al een mooie wandeling met een feestelijk einde, maar dit jaar was het een speciale wandeling. Vlaardingen kreeg in 1273 stadsrechten en dat is dit jaar 750 jaar geleden. Dit wordt op verschillende manieren gevierd. Vandaag dus ook tijdens de Haring en Bier wandeltocht. Bij de start was het al gezellig druk en na het aanmelden kregen we de routebeschrijving en konden we aan de route beginnen. Op de weg was de route te zien door de vele witte haringen (zie foto’s). De route ging langs het Stadhuis van Vlaardingen en tegenover het Stadhuis staat de Grote Kerk. We gingen over de Touwbaan en door Stadspark
’t Hof en het Oranjepark. Hier kregen de wandelaars een koptelefoon aangeboden waardoor muziek afgespeeld werd en zij konden hier ongeveer 500 meter mee lopen. Even verder kwamen we langs het Monument van Bezinning. Dit verwijst naar een daad van zinloos geweld in januari 2000 (zie foto). Op 6 km werden de wandelaars hartelijk ontvangen bij Sportpark VFC en kregen zij een ijzerkoekje aangeboden. Deze zijn echt heel lekker! Toen we op 10 km bij Scouting Allart van Heemstede kwamen mochten we onze krachten laten zien. Op de foto’s kunt u zien wat de wandelaars mochten doen. De route ging verder door een deel van het prachtige natuurgebied Zouteveense en Holierhoekse polder. Onderweg raakten we met andere wandelaars aan de praat. Zij zagen ‘Heopa’ op mijn T-shirt staan en ik vertelde over mijn website. Hierop vroegen zij of ik ook een foto van hen wilde maken en zij zouden dan naar mijn website kijken. Zo’n aanbod kon Heopa natuurlijk niet afslaan. Op 16,5 km was bij  Scoutshop Vlaardingen de grote rustpost. Er was live muziek en er stonden veel tafels en banken. Wij namen hier onze lunchpauze en ook knorretje mocht even van de zon genieten.
Na de lunch ging de route door de Broekpolder waar ook Hooglanders met hun kalveren genoten van het mooie weer. Nadat we de A20 gepasseerd waren, kwamen we bij de Krabbeplas waar de wandelaars een heerlijke grote eierkoek aangeboden kregen. Wat een traktatie! Na de Krabbeplas liep de route naar Westwijk waar we op het Heemtuinpad door de plaatselijke brandweer getrakteerd werden op een appel en water. De traktaties hielden niet op! Via de Indische buurt ging de route over de Vlaardingervaart. Hierna liepen we langs korenmolen Aeolus en deze heeft een behoorlijke geschiedenis. In de Hoogstraat werden de wandelaars door Tripel Lefort getrakteerd op een lekker drankje. Helaas ben ik de naam vergeten. Even verder kregen alle wandelaars een gladiool aangeboden en hierna bereikten we de finish en kregen we een prachtige medaille en een leeg kartonnetje om verderop een heerlijke haring op te halen. Deze haring werd aangeboden door firma Ouwehand. Ondertussen werd er nog veel muziek gemaakt en de wandelaars die nog niet moe waren, konden nog even dansen. Zo kwam er aan deze mooie wandeltocht, waarin de wandelaars erg verwend waren, een einde. Voor Heopa duurde het nog even, want er stond een heerlijke maaltijd (asperges, ei, ham en aardappelsalade, ijs en koffie) klaar bij Peter en Tiny. Ik wil iedereen die meegewerkt heeft aan deze bijzondere wandeldag hartelijk bedanken!
Ik hoop dat u tijdens het lezen van het verslag en het kijken naar de foto’s nog even kunt nagenieten van deze mooie dag.
Gr. Heopa

[/fusi

on_builder_column]

Leave A Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.