Almere, 22 juli 2020

Vandaag ging ik op pad om etappe 7  (Vierlingsbeek – Swolgen) van het Pieterpad te lopen.
Ik nam de bus van 6.15 uur en om 9.03 uur kwam ik aan op het station van Vierlingsbeek.
Ik liep eerst naar het centrum om vervolgens aan de route naar Swolgen te beginnen. De zon scheen en dit was samen met de zonnebloemen in het veld een mooie start. Ik liep door een mooi stukje natuur en kwam in Holthees waar een kapelletje Mariakapel-Holthees staat. Bij eetcafé Trefpunt heb ik een  cappuccino gedronken. Het is een leuke buurtontmoetingsplek. Een stukje verder staat het oorlogsmonument van Holthees en zo liep ik naar het dorp Smakt . Voordat je er erg in hebt, ben je dit dorp alweer uit.
Ik liep door de Boshuizerbergen en landgoed Geijsteren. Het is een heel mooi bos- en zandgebied. Het is echt prachtig om hier te mogen wandelen. Op het landgoed staat een watermolen Rosmolen_(Oostrum) Voor de molen staat een boom die helemaal uitgehold is, maar toch blijft groeien. Altijd weer bijzonder! De route ging via het pad langs een stromend beekje en door het bos. Bij een boom staan een paar hele kleine smurfjes.
Aan de grens van Wanssum staat ‘Hotel de Botel’. Je kunt hier alleen niet reserveren! Ik ging verder door Wanssum en via de vernieuwde dijk van Groote Molenbeek kwam ik in een gebied wat onder water kan worden gezet als er hoog water is. Op dit moment lopen er koeien en staan er wilde planten.
Na dit gebied ging de route door  Meerlo  waar Kasteel_van_Meerlo staat. Ik liep door de poort van het kasteel. Een stukje verder staat een monument van oud Indiëgangers (zie info van Meerlo).
Vervolgens kwam ik bij Tienray waar ook Kleinlourdes. is. Vanaf dit punt moest ik nog door een mooi stukje bos naar Swolgen lopen. Hier is het wel even oppassen, want voordat je het weet, steek je de weg over en loop je etappe 8. Bij de kerk is de bushalte en deze moet je in de gaten houden als eindpunt van etappe 7.
Ik heb weer genoten van deze mooie route.

Graag tot etappe nr. 8!
Gr.  Heopa

 

Leave A Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.