Almere, 2 december 2020

Vandaag wilde ik in Almere een route verkennen om te kijken of deze als wandelroute ingezet kan worden. Het viel niet mee! Ik begon met een blokje Weerwater. Ik startte vanuit Filmwijk-Zuid en bij het Lumièrestrand is men druk bezig om een brug te bouwen die naar het Floriadeterrein gaat. Ook gaat deze brug onderdeel uitmaken van het Rondje Weerwater. Dit is een project van de gemeente om de route om het Weerwater aantrekkelijker en toegankelijker te maken voor recreanten.
Op de foto’s kunt u aan het blauwe asfalt zien dat een groot gedeelte al klaar is. De brug moet in 2020 klaar zijn en zal als de Floriade open is eerst dienen voor de hulpdiensten. Daarna gaat de brug open voor wandelaars en andere sporters. Ik zal u middels foto’s en verslag op de hoogte houden.
De route ging over de vernieuwde Esplanade (deze is ook helemaal veranderd) en langs de rand van Stedenwijk. De naam van de wijk staat ook op het blauwe asfalt. Verder staat er een bord langs het pad met de volgende boodschap: Respect: Doe rustig aan, waarschuw elkaar, ga aan de kant en groet elkaar. De ervaring is dat de meeste mensen dit ook doen. Ik liep om Fantasiewijk waar hele aparte woningen staan. Ik had ondertussen al driekwart om het Weerwater gelopen en ik maakte nog even een foto van de werkzaamheden aan verschillende gebouwen. Voor de zoveelste keer was het
fiets- / voetpad weggehaald, dus ik moest eerder dan de bedoeling was over de A6. Er stonden veel bomen klaar om geplant te worden op het Floriadeterrein.
Via de wijken De Steiger, Marken en De Grienden liep ik langs De Lage Wetering en het Kerkuilenpad naar het Schapenbos waar ik een paar bijzondere schapen op de foto zette (het leken wel modellen). Via de Overgooische Zoom liep ik door het Cirkelbos naar de Stichtsekant waar eindelijk de werkzaamheden zijn gestart voor een nieuwe fiets- en wandelbrug. Ik kijk hier al jaren naar uit!! Als deze brug klaar is, hebben we er een pracht verbinding en een mooie wandelroute bij. In eerdere verslagen heb ik hier al over geschreven. Op de foto’s kunt u zien hoever men gevorderd is.
Om foto’s te maken van de overkant moest ik wel even vijf kilometer omlopen en zo merkte ik direct dat er voor de wandelaar nog veel gebeuren moet. Eenmaal aan de overkant, kon ik duidelijk zien hoe de oprit wordt en hoe ver men precies is. Ik liep nog even om de Groene Kathedraal (de bomen zijn nu kaal) en over het groene grasveld. In de vorm van de kathedraal liggen hier vierkante betonnen stenen in de grond. Ik ging richting Filmwijk en toen ik eenmaal over de Tuitbrug van de Hogevaart gelopen had, bleek dat de houten ophaalbrug (die al bijna helemaal verrot was en vervangen moest worden) weggehaald is en ik moest dus voor de zoveelste keer omlopen.
Mijn bedoeling was om een nieuwe wandelroute te maken, maar door alle werkzaamheden zit dit er  nog niet in. Via mijn website houd ik u op de hoogte. Als de nieuwe brug klaar is, hoop ik (samen met  andere wandelaars) bij de opening aanwezig te zijn. Voor meer info kunt u hier klikken.
Graag tot een volgende keer!

Gr. Heopa

2 Comments

  1. Marjan van der Vliet 7 december 2020 at 22:58

    Toch een hele mooie tocht, met prachtige foto’s.

  2. heopa 15 december 2020 at 10:01

    Dank je wel Marjan, voor je reactie.
    Gr. van Heopa

Leave A Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.