Vorden, 31 oktober 2018

Vandaag heb ik de bossen, boerderijen en kastelentocht met Samen op Pad gelopen. De start was bij hotel-restaurant ‘ Bakker.” Binnen ziet het er gezellig uit en we werden gastvrij ontvangen. Om 10.00 uur werd er een certificaat uitgereikt aan Corrie Hoogweg voor 4 x 24 tochten bij Samen op Pad. ‘Corrie, van harte gefeliciteerd!’ Na de uitreiking vertrokken we met 67 wandelaars. We liepen direct naar Kasteel-Vorden .
Om het kasteel ligt een slotgracht, maar door de droge zomer is het water bijna weg. Het kasteel dateert uit 1315. Doordat het vandaag een bijzonder mooie dag was met veel zon kwamen de herfstkleuren mooi tot hun recht. In deze omgeving zijn veel landgoederen en we liepen o.a. door landgoed Kieftskamp. We kwamen prachtige boerderijen tegen. Vandaag zag ik voor het eerst koeien en paarden samen in de wei lopen/liggen (zie foto). Een stukje verder zag ik een prachtige knotwilg en terwijl iedereen rechts af ging, liep ik nog even rechtdoor om een foto te maken. De knotwilg was in tweeën gebarsten en was gewoon blijven groeien. Wat een prachtbomen zijn dit toch!
Een stukje verder lag een koe. Gezien het uiterlijk van de koe zou je denken dat hij voldoende gewerkt heeft en nu mag genieten van zijn pensioen. Na ongeveer 9 km was er een autostop. We werden getrakteerd op een pakje drinken, mini brownie (echt heel lekker!) en chocolade pepernoten. Na de rust liepen we door landgoed ‘Hackvort’ en Wichmond. Ik zag een konijntje en maakte gauw een foto. Er kwamen nog meer konijntjes naar mij toe en ik zette ze ook even op de foto. Zo leuk en lief! Je kunt hier ook De Ockhorstroute lopen. Dit is een rondwandeling van ongeveer 8 km lang. Het is dus een korte route, maar deze moet erg mooi zijn. Toen we Wichmond uitliepen, passeerden we Baakse-Beek en via Baakseweg liepen we naar kasteel Hackfort waar we onze grote rust hadden. We konden ook even in de rondte lopen en wat foto’s maken. Er staat een huisje met nog een echt waterrad. Ook de Hackfortse beek staat zo droog dat ik er even inloop om een paar foto’s te maken. Kasteel-Hackfort wordt op dit moment gerenoveerd. In één van de bijgebouwen is een restaurant gevestigd waar je soep kon bestellen. Op de foto kunt u zien dat er heerlijk van gesmuld werd. Na de rust liepen we weer richting Vorden. We liepen een stukje door Vorden en vlak daarna was er weer een autostop. We kregen een mandarijn en kaasstengels. Lekker hoor! We maakten nog een lus buiten Vorden en liepen langs Kasteel-Den-Bramel . Dit kasteel dateert uit 1396. Een stukje verder zagen we in het bos een restant van een hele oude boom. Deze restanten zagen er qua vorm heel indrukwekkend uit. We liepen over het landgoed van  Het-Enzerinck  en ook hier is het water weg uit de beek. Ik werd uitgedaagd om er in te gaan lopen en, zie de foto, het kon. Vlak daarna kon ik nog schaapje Krullenbol op de foto zetten en daarna liepen we Vorden weer in. Dit betekende dat het eind van deze prachtige tocht in zicht was en we weer naar de finish liepen. Bij de finish aangekomen, hadden we er 26 km opzitten. Ik wil de parcoursbouwster en het bestuur van Samen op Pad bedanken voor al hun werk. Het was weer een geweldig mooie wandeltocht.
Gr. Heopa

Ps: Ik heb weer wat links ingevoegd omdat het verslag anders wel erg lang wordt.
Het is de moeite waard om de links eens te bekijken.
Ik wens u veel lees/kijkplezier!

Leave A Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.