Almere, 23 juni 2017

Vandaag alweer de derde dag van de wandelvierdaagse het Gooi. Vandaag stond de Polderroute op de planning. Toen ik aankwam stond er veel lekkers (aangeboden door Lidl en andere sponsors) klaar voor de wandelaars.
Om 8.00 uur begon het aftellen en konden we starten. De route ging nu de andere kant op richting Eemnes. Via bosgebied Postiljon, waar ook een oude grenspaal staat, liepen we om een groot golfterrein en Country Club. We gingen onder de A27 door en liepen over een stuk privéterrein van een kleine manege. We liepen richting de Wakkerendijk, hier staat restaurant De-Deel Eemnes . De route ging dwars door dit schitterende restaurant (zie foto’s). Bij de achteringang werden we opgewacht door mensen die ons namens de directie van de Deel een glas fris aanboden en via de voorkant liepen we het restaurant weer uit. We liepen verder over de Wakkerendijk. Hier staan nog oude woonboerderijen. We gingen linksaf en liepen een stukje door een nieuwe woonwijk van Eemnes. Wat een verschil tussen de oude woonboerderijen en de nieuwbouw woningen! Toen we weer op de dijk kwamen, mochten we nog even in de koeienstal aan de rechterkant van de dijk kijken. Een stukje verderop gingen we de Kerkstraat in, waar de  Grote-of-Sint-Nicolaaskerk-(Eemnes) staat. We mochten deze kerk bezichtigen en foto’s maken. Hier maakte ik natuurlijk gebruik van.
De route ging via het oudste gedeelte van Eemnes naar het winkelcentrum. Hier was een controlepost. Achteraf bleek dat dit een controlepost voor de wandelaars van de 10 km was.
We liepen naar de Meentweg waar bij  De-Blommenhoeve (zie foto’s) de controlepost voor de andere afstanden was. Na deze rust liepen we 4,5 km door de polder. Het is een open gebied waar o.a. veel vogels en vee moeten zijn. We hebben wel koeien en kalveren gezien, maar helaas geen vogels. We kwamen bij het viaduct van de A27. Dit viaduct gaat van Eemnes naar Blaricum/Huizen en we liepen hier overheen en gingen linksaf richting Blaricum. Vlak voor Blaricum ging de route weer door een stuk natuur en over de Woensberg waarna we kriskras door Blaricum liepen. We kwamen na 23,5 km bij dorpshuis Blaercom waar een rustpost was. Hier hebben we onze lunch opgegeten en een lekker bakkie thee genomen. Na de lunch gingen we nog even naar de Schaapskooi op de Blaricummerheide waar een controlepost. We werden hier getrakteerd op een appel en een snelle Jelle. We gingen verder richting natuurbrug Laarderhoogt die over de A1 gaat en kwamen op de Westerheide. Na 15 km hier gelopen te hebben gingen we via een tunnel weer onder de A1 door richting de finish. Zo kwam er ook weer een einde aan de derde dag van deze Poldertocht. We hebben mooie stukjes route gezien die veel mensen niet kennen. Als je deze vierdaagse gelopen hebt, begrijp je ook waarom hier zoveel bekende Nederlanders wonen. Het is een pracht omgeving.
Op naar de laatste en vierde dag van deze wandeltocht.
Tot morgen!
Gr. Heopa

Leave A Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.