Almere, 22 juni 2017

Vandaag was de 2e dag van wandelvierdaagse het Gooi. Dit keer zouden we de Buitenplaatsroute gaan lopen. De Startlocatie was weer bij Sportcomplex Laarder Engh.
Klokslag 8.00 uur werd het startsein gegeven en konden we beginnen aan de wandeltocht.
We kregen een appeltje en andere versnaperingen voor onderweg. De temperatuur was intussen al boven de 23 graden. We liepen via Westerheide en Bussumerheide over Natuurbrug-Zanderij-Crailoo. (Deze brug gaat over het spoor en de werkplaats van de NS), en kwamen in het Spanderswoud. Dit is een heel mooi bosgebied. We liepen verder naar buitenplaats natuurgebied/schaep-en-burgh , waar het Capitool staat. Na 9,5 km kwamen we bij de eerste rustpost Braambergen. De meeste wandelaars liepen door, want een stukje verderop was nog een rust- en stempelpost. Ik had dit niet in de gaten. Aangezien ik trek had en ik mijn medicijnen moest innemen, nam ik bij de eerste rustpost even een korte rust. Helaas verloor ik hierdoor de drie wandelaars met wie ik liep uit het oog. Toen ik weer verder ging, kwam ik een stukje verder bij rustpost Theetuin Sperwershof waar ik moest stempelen .De drie andere wandelaars zaten hier op mij te wachten.
Ik maakte van de gelegenheid gebruik om wat foto’s van de mooie tuin te maken. Samen gingen we weer verder en kwamen we op landgoed Spanderswoud. Na 1,5 km bereikten we via een klein bruggetje landgoed Hilverbeek. We gingen over buitenplaats Spiegelrust en Land en Bos en maakten een lus om landgoed Gooilust. Na 19,5 km kwamen we bij tennisvereniging Tulip. Hier was weer een controle- en rustpost. We namen even de tijd om te lunchen. Na de lunch vervolgden we de route en liepen we via het Corversbos weer naar het Spanderswoud. Onderweg zochten veel wandelaars onder de diverse bomen verkoeling of rustten even uit. We kwamen in het bos een schaapherder met zijn hond en een grote kudde schapen tegen. De herder genoot ook even van de schaduw. Toen we de Bussumergrindweg overstaken, kwamen we opnieuw in een aangelegd natuurgebied waar ook een rustpost was geplaatst (zie foto’s). Vlak hierna staken we de N524 over en liepen over de Westerheide naar Laren waar we de finish bereikten.
Ook vandaag was het een bijzonder mooie, afwisselende wandeling. Ondanks dat de temperatuur ruim boven de 30 graden was en de tocht daardoor best zwaar was, hebben we genoten van deze mooie route.
Op naar de derde wandeldag. Tot morgen!
Gr.Heopa

Leave A Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.