Almere, 22 oktober 2022

Vandaag ging Heopa op pad om u eerst mee te nemen langs het kasteel in Almere. Het is nog steeds niet bekend wanneer het afgebouwd wordt, of wat er precies mee gaat gebeuren. Het laatste nieuws is dat het kasteel verkocht is aan BPD Bouwfonds Gebiedsontwikkeling, onderdeel van de Rabobank.
De gebiedsontwikkelaar wil ca. 850 woningen op het terrein bouwen. Dit zou zowel in het kasteel en rond het kasteel zijn. Het is nog wel zo dat de gemeente toestemming moet geven om het bestemmingsplan te wijzigen. Mocht dit niet zo zijn, dan kan de Rabobank alsnog afzien van de koop.
Eerder was hier nog geen meerderheid voor in de raad, dus het is nog afwachten hoe dit gaat aflopen. Na de Lage Wetering en het Kerkuilenpad ging Heopa richting stadslandgoed De Kemphaan en Stichting Aap. Heopa passeerde ook de dierentuin van Almere Jungle. Hierna ging de route over het Vierbruggenpad naar de Vogelweg en hier ging Heopa rechtsaf om bij de stoplichten over te steken en een stukje verder rechtsaf het Cirkelbos in te gaan. Heopa liep verder langs Almere Boven en vervolgens naar Stichtsekant waar Heopa de nieuwe fiets- en voetgangersbrug bereikte. Deze brug is donderdag 13 oktober 2022 officieel geopend (De oorspronkelijke planning was al in 2019).
Na deze brug ging de route via Eemvallei-Zuid, Oosterwold, Vogelweg en de wijk Vogelhorst richting Nobelhorst waar de route verder ging over de Tuibrug van de Hoge Vaart. Hierna direct rechtsaf de Michauxbrug over en via Weteringpark onder de A6 door weer naar Filmwijk.
Heopa heeft hier al veel vaker gelopen en daardoor zijn er ook niet zoveel foto’s bij dit verslag.
Als u meer wilt zien, kunt u op de website bij vorige wandelingen in Almere nog even kijken. De foto’s laten zien hoe mooi de route is. Ieder jaargetijde is het weer anders en dus zeker de moeite waard om hier zelf eens te komen wandelen en dit met eigen ogen te zien.
Gr. Heopa

3 Comments

  1. Ruud 24 oktober 2022 at 09:43

    Zijn weer mooie fotos henk

  2. heopa 24 oktober 2022 at 10:18

    Dank je wel Ruud voor je reactie.

  3. heopa 18 november 2022 at 15:17

    Dank je wel ruud voor je reactie .

Leave A Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.