Published On: 18 februari 2018By 0 Reacties

Almere, 17 februari 2018
Vandaag had ik een wandeltocht in Woerden, georganiseerd door RS80, op het programma staan.
De start was bij het Brediushonk. Klokslag 9.00 uur werden de routes uitgedeeld. Iedereen wilde zo graag beginnen dat de programma’s letterlijk uit de hand van de vrijwilligster getrokken werden.
Dit was een beetje jammer. Het getuigt van respect om iemand de ruimte te geven om zelf de routes uit te delen. Ik wil hierbij dan ook de wandelaars oproepen om wat meer geduld te hebben als er routes uitgedeeld worden.
Ik had ondertussen mijn route gekregen en begon aan de wandeltocht. We liepen zo’n 6 km slingerend langs de Oude Rijn. We liepen langs Harmelen en Haarzuilens. Het was koud en er lag ijs op het water en rijp op het gras. Dit gaf een mooi plaatje. We zagen ook wat sneeuwklokjes.
Langs het water zagen we diverse mooie villa’s en oude knotwilgen.
Ik raakte aan de praat met een andere wandelaar die hetzelfde tempo liep als ik en ook alleen was. We liepen samen verder. We kwamen langs een boerderij waar op het erf een boomstam stond met daarop een uit hout gezaagde koeienkop (zie foto). Na 10 km was er een rustpost bij kasteel Haarzuilens. We hielden een kleine pauze en gingen weer verder. Via de Rodendijk en de Hollandse kade (die 4,5 km lang is), kwamen we bij het dorp Kanis. Na 20 km was er een rust bij Café De Gekeerde Kanis. We liepen deze rustpost voorbij en liepen door het dorp Kamerik. We passeerden stoomgemaal Kamerik Teylingens. Deze is nog steeds in gebruik. Om 13.10 uur bereikten we de finish weer in Woerden.
Ik keek nog even hoeveel wandelaars zich aangemeld hadden voor deze tocht. Het aantal was 651.
Dit is natuurlijk een prachtig aantal.
Ik wil de parcoursbouwer Henk Keizer en alle vrijwilligers bedanken voor deze mooie route.
Tot een volgende keer!
Gr. Heopa

Leave A Comment